Koronapositiivinen saa vastedes toimintaohjeet tekstiviestillä

-Olemme valitettavasti nyt siinä tilanteessa, että joudumme priorisoimaan yhteydenottoja. Tartunnanjäljitys keskittyy sote-yksiköihin liittyviin ketjuihin, sillä niissä jatkotartuntojen riskit ovat suurimmat, infektioylilääkäri Elina Kärnä toteaa.

-Kontaktoimme myös vakavan koronavirustaudin riskitekijöitä omaavia henkilöitä ja keskitymme tärkeimpien tartuntaketjujen katkaisuun. Tekstiviestiohjeistus tulee kaikille, mutta alueellisesti voidaan toimia entiseen tapaan jäljitysresurssien mukaan.

Nopea reagointi positiiviseen testitulokseen on tartuntojen leviämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

– Henkilön tulee eristäytyä itse. Myös samassa taloudessa asuvien tulee jäädä karanteeniin. Toivomme myös, että henkilöt ottavat itse kontakteihinsa yhteyttä koronatartuntariskin osalta. Näin nämä tietävät tarkkailla mahdollisia oireitaan ja voivat myös hyödyntää kotikoronatestejä, Kärnä ohjeistaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.