Kunnanhallituksen työvuosi käynnistyi Vimpelissä

VIMPELIN kunnanhallitus antoi kokouksessaan 10. tammikuuta puoltavan lausunnon Suomen Sinisen Tien saamisesta valtatieksi sen koko pituudeltaan.

Suomen Sininen Tie ry:n tavoitteena on vaikuttaa yhteistyössä kuntien, maakuntien ja alueen kansanedustajien kanssa elinkeino-, liikenne- ja ympäristöhallinnon suunnitelmiin sekä Liikenne- ja viestintäministeriön päätökseen valtatieluokituksen saamiseksi Siniselle Tielle siten, että Vaasasta Kyyjärvelle johtava valtatie 16 muutetaan Kyyjärveltä Siilinjärvelle ja aina Kuopioon saakka ulottuvaksi. Näin valtatieluokitus tien koko pituudelta täyttyisi. Yhdistys pyytää lausuntoja maakunta- ja kunnanhallituksilta, minkä jälkeen se alueen kansanedustajien kanssa luovuttaa yhteenvedon Väylävirastolle sekä eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle.

KUNNANHALLITUS antoi myös lausunnon Vaasan hallinto-oikeudelle Sääksjärven rantaosayleiskaavasta tehdystä valituksesta. Kunnanhallitus katsoo, että Museoviraston maanomistajan pyynnöstä 8.12. 2021 tekemä päätös määritellä vielä valittajan tilalla oleva muinaisjäännös sekä luonteeltaan että aluerajauksen osalta keväällä 2022, on maanomistajan kannalta hyvä.

Vimpelin kunnanhallitus on määrännyt 7.12.2021 kunnanvaltuuston 4.10.2021 hyväksymän Sääksjärven rantaosayleiskaavan tulemaan voimaan, lukuun ottamatta valituksen tekijän omistamaa tilaa. Valitus ei siten estä maankäyttöä ja rakentamista Sääksjärven rantaosayleiskaavan alueella muilta osin.

VIMPELIN Vuokra-asunnot Oy:lle annettiin konserniohjausta. Osakeyhtiön ei tule palkata uutta kiinteistösihteeriä edellisen irtisanouduttua. Tammikuun alusta nämä tehtävät samoin kuin kiinteistösihteerin aiemmin hoitamat Vimpelin Keskuskiinteistöt Oy:n ja Vimpelin Kotipiha Oy:n asiat on jaettu kunnan toimihenkilöille määräaikaisina järjestelyinä.

Vimpelin Vuokra-asunnot Oy:llä ei ole tällä hetkellä palveluksessaan henkilöstöä vaan kaikki palvelut ostetaan Vimpelin kunnalta. Yhtiöjärjestyksen mukaan Vuokra-asunnot Oy:n hallitus nimeää toimitusjohtajan. Kunnanhallitus päätti, että Vuokra-asunnot Oy voi ottaa palvelukseensa niin harkitessaan kirvesmiehen / ammattimiehen.

TYÖLLISYYSKATSAUKSEN mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli marraskuussa 5,2 prosenttia, kun se lokakuussa oli 4,8 prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.