Juhani Laasanen ei puhu totta

Juhani Laasanen kommentoi mielipidekirjoitustani ja väitti, että kunta ei ole tuulivoimahankkeissa kaavoittajana. Väite on virheellinen: varmistin asian ympäristöministeriön korkealta virkamieheltä 16.12.2021.

Kunnan kaavoittaja ohjaa konsulttia/kaavoittajaa mutta on lopulta virkavastuussa kaavoituksesta. Jos vastaajaa tai maksajaa joudutaan myöhemmin hakemaan lakituvassa, oikeus päättää, miten vastuu virkamiesten ja päättäjien välillä jakautuu. 

Laasanen moitti minua tuulivoimahysteriasta. Hän taitaa lukeutua siihen viime vuosina kasvaneeseen joukkoon, joka valikoi maailmasta vain omaa mielipidettä tukevat asiat. 

Pieni lisäys tuulivoiman purkuasiaan. Tuoreen laskelman mukaan myllyjen purkuun sulaa kuntien saama hyöty. Uuden jäteasetuksen mukaan myllyn painosta vähintään 70 % on kierrätettävä. Se tietää perustusten purkamista uudelleenkäyttöä varten. Ellei perustuksia pureta, betonirautojen korroosio turmelee pohjavedet satojen vuosien ajaksi.  

Antti Saari

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.