Lukijan mielipideartikkeli:

Pohdintaa aluevaaleista

jss.jpg
TÄTÄ Sote-uudistusta on tehty jo vuosikymmeniä ja vihdoinkin siitä näyttää tulevan totta. Aluevaalit ovat jo tammikuussa. Olen ollut aina kunnallisen lähidemokratian kannattaja ja myönnän, että en ole vieläkään maakunta-soten ylin kannattaja. Päinvastoin.

Olen istunut maakuntavaltuustossa ja 20 vuotta EP: n sairaanhoitopiirin hallituksessa ja nähnyt kehityksen kaarta pitkältä ajalta. Pelkään, että rahaa hukkuu paljon byrokratiaan ja palvelun käyttäjät erkanevat poliittista päättäjistä ja vastuunkantajista.  

Samoin aidosti pelkään, että verot nousevat, atk-järjestelmiä ei saada ajoissa kuntoon ja lääkärien ja hoitajien määrä ei nouse pelkästään uusia hallintohimmeleitä rakentamalla. Reuna-alueiden palvelut eivät ainakaan tällä uudistuksella parane. Palvelut keskittyvät.  

En silti aio protestoida kotona, vaan menen tietenkin äänestämään. Näissä vaaleissa en äänestä istuvia ministereitä enkä kansanedustajia. Heidän aikansa ei vain yksinkertaisesti riitä täysipainoiseen ja pitkäjänteiseen kokoustyöskentelyyn maakunnassa, kun työ on Helsingissä ja päivät pitkiä. Ainakin minun aikanani vielä olivat tunnit kateissa, kun piti ehtiä valtuustoon yms. En äänestä myöskään politiikan jäähdyttelijöitä, jotka ajattelevat päättävänsä pitkän ja maineikkaan uransa maakunnan aluehallinnossa.   

Nyt tarvitaan kiihdyttelijöitä. 

ÄÄNESTÄN mieluummin nuorta ja sote-asioista aidosti kiinnostunutta perheenisää ja yrittäjää, jolla on omia ja kehittäviä ajatuksia laadukkaiden palvelujen tuottamisesta taloudellisesti kestävällä tavalla. Väestömme ikääntyy huolestuttavalla tavalla ja maksajat vähenevät. Nuoret voivat huonosti. Valtio velkaantuu ja verot varmasti nousevat. Hoitohenkilöstöstä on työvoimapula ja eläkkeellä olevat pitävät järjestelmän pystyssä. Samalla pitää pitää huolta palo- ja pelastustoimen resursseista.  

Äänestän siksi näissä vaaleissa Evijärvellä asuvaa ja siellä vaikuttavaa Antti Ahopeltoa numerolla 3.Antilla on jo hieman kokemusta valtuustosta, perusterveyden huollosta ja erikoissairaanhoidon hallinnosta. Niitänäkemyksiä ja kokemuksia tarvitaan. Mielestäni Antti on jo näillä omilla videollaan osoittanut, että hänellä on terveitä ja kansanomaisia ajatuksia koko Etelä- Pohjanmaan maakunnan hyvinvoinnin ja palvelujen parantamiseksi. Asut missä tahansa Etelä- Pohjanmaalla, olet nuori tai seniori. Käyhän sinäkin äänestämässä.  

Petri Salo, maakuntaneuvos, Kauhava

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue Hyvinvointialue aloittaa koko henkilöstön YT-menettelyn elokuussa

Hyvinvointialue aloittaa koko henkilöstön YT-menettelyn elokuussa

Etelä-Pohjanmaan aluehallitus käsitteli 10.6. kokouksessaan hyvinvointialueen vuoden 2025 talousraamia. Osana käsittelyä aluehallitus päätti, että hyvinvointialueella aloitetaan koko henkilöstöä koskeva yhteistoimintamenettely. Henkilöstöjohtaja on valtuutettu käynnistämään neuvottelut elokuussa 2024.

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA