Alkuvuoden aikana Kaksineuvoisessa todettu 97 koronatartuntaa: testituloksissa viivettä

Julkaistu:

Aihe:

Koko maakunnan suuret tartuntamäärät ovat aiheuttaneet viivettä testituloksen saamiseen. Kotitestien tekemistä suositellaan ja positiivisen testituloksen saadessa tulee oma-aloitteisesti eristäytyä, myös samassa taloudessa asuvien tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin. Lisäksi tulee ottaa yhteyttä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen ajanvaraukseen. Kaksineuvoinen muistuttaa, että pahentunut koronatilanne aiheuttaa kaikkiin palveluihin ruuhkaan, sillä henkilökuntaa on jouduttu siirtämään omista työtehtävistä koronatyön vaatimiin tehtäviin.

Koko Suomessa 1. koronarokoteannoksen on saanut 88,0 prosenttia, 2. annoksen 84,1 ja 3. annoksen 29,6 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla 1. annoksen on saanut 85,5, 2. annoksen 81,9 ja 3. annoksen 30,2 prosenttia, Evijärvellä vastaavat luvut ovat 87,3, 83,8 ja 36,0, Kauhavalla 83,3, 80,0 ja 30,5 prosenttia.

Mainos

THL:n ohjeen mukaan koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille lapsille. THL suosittelee koronarokotuksia riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille ja niille 5–11-vuotiaille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö .Aika lapsen koronarokotukselle varataan Kaksineuvoisen takaisinsoittonumerosta. Lasten rokotukset alkavat ensi viikolla alueiden neuvoloissa. Huoltajien tulee toimittaa lupalomakkeet viimeistään rokotukselle saapuessa.

Yli 12-vuotiaille koronarokotuksia annetaan terveysasemilla ilman ajanvarausta viikoilla 2 ja 3 maanantaisin Kauhavalla, tiistaisin Ylijämrässä, keskiviikkoisin Alajärmässä, torstaisin Kortesjärvellä, perjantaisin Evijärvellä sekä la 22.1. Kauhavalla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.