Valoa ja iloa valituksen sijaan: vapaaehtoiset valaisivat kylän jäälyhdyillä ja täyttivät somen positiivisella energialla

RYHMÄ evijärveläisiä vapaaehtoisia, epäviralliselta nimeltään Kukkaistytöt tihutöissä, päätti ilahduttaa kuntalaisia sekä Evijärvellä kävijöitä jäälyhtyjen loistolla vuoden vaihteessa.

Koska paikkakunnalla ei järjestetty yleistä ilotulitusta, ja someryhmät olivat täynnä valitusta eri aiheista, keksi Heidi Jussinmäki idean jäälyhtyjen tekemisestä. WhatsApp-ryhmässä julkaistun viestin myötä mukaan innostui kuntalaisia eri kyliltä, ja niinpä vuoden viimeisenä iltana teiden varsilla loisti ainakin 150 kynttilää lyhdyissään.

–Se oli kyllä todella kaunis näky ja ilahdutti pidempään kuin ilotulitus; kynttilät paloivat pari vuorokautta, kertoi eräs ryhmäläinen. –Kysyimme luvan seurakunnalta, saako kirkon eteen laittaa lyhtyjä: ne toivottivat tervetulleeksi uutta kirkkoherran sijaista ja tervehtivät hautausmaalla kävijöitä.

Ryhmä päätti täyttää somepalstat kauniilla kuvilla ja #evijärvi2022 -hästägeillä, ja painaa valitukset hetkeksi näkymättömiin.

KYSEINEN hanke ei ollut Kukkaistyttöjen ensimmäinen, vaan ryhmä sai nimensä kesällä tekemästään projektista, jossa keskustan liikenteenjakajat kunnostettiin ja kukitettiin kulkijoiden iloksi. Koska kunnalla ei ole osoittaa resurssia keskustan ilmeen kohentamiseen, on sitä haluttu tehdä vapaaehtoisvoimin. Ryhmä muodostui sekä kuntalaisista, jotka tykkäävät touhuta kukkien ja koristeluiden kanssa, että heistä, jotka kaipasivat muutosta asioiden nykytilaan somen palstoilla.

–Meillä on aivan mahtava porukka, on kaikenikäisiä naisia, äitejä ja tyttäriä, eläkeläisiä, kaikkea siltä väliltä. Viime kesänä meillä oli todella hauskaa kukkia laittaessamme. Saimme JokaSafelta työkäsineitä, ihmiset pysähtelivät liikenteenjakajiin peukuttamaan ja olivat hyvällä tuulella, muistelee yksi kesän talkoissa ollut.

Tihutyö-termi liittyykin juuri tähän; liikenteenjakajat ovat Destian omistuksessa ja niiden hoitaminen voidaan laskea kuntalaistottelemattomuudeksi. Esimerkki innosti myös ryhmään kuulumattomia: kesän jälkeen liikenteenjakajiin laitettiin kahden naisen toimesta talveksi havuasetelmat.

–Varmasti jatkamme tätä ”kuntalaistottelemattomuutta”. Tämän tempauksen seurauksena saimme ryhmään uusiakin jäseniä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.