Jarno Tenhusen luontokuvanäyttely Onnintuvalle

Jarno Tenhusen luontokuvia voi ihastella Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla 6.1-13.2.2022. Valokuva: Jarno Tenhunen.

Julkaistu:

Näyttelyn kuvat ovat vuosilta 2020–2021 Salamajärven, Järviseudun, Ähtärin ja Kinnulan alueelta.

–Minulle mikään ei ole parempaa kuin viettää päiviä metsässä vaeltamalla ja valokuvaamalla. Jotain mystistä tapahtuu ylevöitymisen tunteen vallatessa mielen, kun istun nuotion ääressä laittamassa ruokaa, kuuntelen tuulta puissa ja katselen kaikkea luonnon kauneutta. Alkaessani valokuvaamaan luontoa pääsin yhdistämään kaksi itselleni rakasta asiaa, kertoo Jarno.

–Olen vaellellut lähes koko ikäni luonnossa. Kolunnut lähitienoon korpia ja aarnimetsiä sekä pohjoisen erämaita. Suhteeni luontoon on hyvin henkilökohtainen, suorastaan romanttinen, hän jatkaa.

Viime aikoina Tenhunen on kuvannut luontoa Salamajärven alueella, joilta seuduin hän on myös syntyjään, aivan kansallispuiston kainalosta. Tenhunen haluaa luontokuvillaan tulkita ja välittää luontotuntojaan muille, kehittää omaa kuvaamistaan sekä tuoda kuvissa esille omaa henkilökohtaista tyyliä ja näkemystä.

–Pyrin esittämään kuvattavan kohteen monipuolisesti eri tavoin hyödyntäen erilaisia kuvaustekniikoita, vallitsevaa valoa, kameran ominaisuuksia sekä kuvakulmia. Tavoitteenani on kuvaustilanteissa löytää jotain uutta sekä mielenkiintoista jo tuttuun kuvausaiheeseen, kertoo Jarno.

Näyttely on avoinna Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla 6.1.-13.2.2022, to 12–19, pe 12–15 ja la 12–15, loppiaisena 6.1. klo 12–15. Jarno Tenhusen kuviin voi tutustua myös hänen kotisivuillaan ja Instagram-tilillään: https://www.jarnotenhunen.com ja https://www.instagram.com/jarnotee.

Tapahtuma on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Tuija Ahola

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.