Kakkosluokkalaisen Lyyti Kuorikosken maalauksista koottu taidenäyttely ilahdutti Lintukodin ikäihmisiä

Kakkosluokkalainen Lyyti Kuorikoski haluaisi joskus oman näyttelyn myös kirjastoon.

Julkaistu:

LAPPAJÄRVEN Lintukodissa on ihasteltu yhteiskoulun toista luokkaa käyvän Lyyti Kuorikosken maalauksia.

Hoivakodissa oli noin kuukauden ajan kymmenen taulun näyttely, jonka taiteilijanalku kertoo lähteneen liikkeelle siitä, kun hänen äitinsä oli antanut yhden hänen tauluistaan lahjaksi Lintukodin sairaanhoitajalle.

–Hän tykkäsi minun taulusta paljon ja pyysi, että voisiko minun tauluista tehdä taidenäyttelyn palvelutaloon, Kuorikoski sanoo. –Vanhukset saivat valita lempitaulunsa. Suurin osa tykkäsi minun modernista taulusta ja kaikki näkivät sen kuvan eri tavalla. Kaksi muuta suosittua taulua olivat kukkataulu ja flamingotaulu. Minä itse tykkään eniten puutaulusta. Monet vanhuksistakin pitivät siitä.

Hän lisää, ettei maalaa kovin usein, mutta hän käy kuitenkin kerran viikossa kuvataidekoulussa Lappajärvellä. Hän harrastaa myös jumppaa, sirkusta ja näyttelemistä.

–Isona minä haluan taiteilijaksi, hän sanoo. –Haluaisin joskus näyttelyn myös kirjastoon.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.