Kuva Vimpelin nuorten satelliitista lähetetään avaruuteen

Vimpelin yhteiskoulun ja lukion oppilaat ottivat osaa #MyKvarkenSat-kilpailuun satelliitin pienoismallilla, joka lähtee digitaalisena kuvana kiertämään maapalloa satelliitin matkassa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

KvarkenSat on erittäin pienikokoinen, vain 20 senttimetriä korkea ja 10 senttiä leveä LEO-satelliitti, joka tulee kiertämään maata vain muutaman sadan kilometrin korkeudessa. Se kiertää maapallon jopa 1,5 tunnissa.

Mainos

Se sisältää esimerkiksi antenneja, tietokoneen ja sähköjärjestelmän aurinkokennoineen ja akkuineen sekä lisäksi erilaista dataa kerääviä laitteita. Laite kerää dataa Merenkurkun alueelta. Hyperspektrinen kamera pystyy ottamaan eri aallonpituuksilla kuvia kiinnostavista kohteista. Kuvien avulla voidaan seurata, analysoida ja mallintaa maan, meren ja kasvillisuuden ominaisuuksia sekä havainnoida päästöjä ja epäpuhtauksia. Alusten liikkumista Pohjanlahdella ja muilla merialueilla voidaan seurata hyötykuormaan sisältyvän AIS-vastaanottimen avulla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.