Evijärven väliaikaiseksi tarkoitettu mutta toimivaksi todettu hyötykäyttöasema vihittiin käyttöön

Kunnanjohtaja Mikko Huhtala (keskellä) ja Ekoroskin Michael Östman ja Heli Mikkola avasivat Evijärven hyötykäyttöaseman keskiviikkona.
Evijärven hyötykäyttöasemalla juhlittiin avajaisia keskiviikkona 1.12.

EVIJÄRVEN hyötykäyttöasemalla juhlittiin avajaisia keskiviikkona 1.12.

Kunnanjohtaja Mikko Huhtala avasi aseman leikkaamalla nauhan, jonka jälkeen kahvitarjoilu jatkui pari tuntia.

Ekoroskin pyörittämä hyötykäyttöasema löytyy edelleen samasta paikasta, jossa se on ollut syksystä 2019 lähtien, eli Vattuahon teollisuusalueelta osoitteesta Kuormatie 2. Nykyinen sijainti oli alun perin tarkoitettu väliaikaiseksi ratkaisuksi, mutta se todettiin toimivaksi, ja asema päätettiin jättää sinne pysyvästi.

Nyt alue on saatu valmiiksi asfalttia, kylttejä, valaistusta, henkilöstökunnan taukotiloja ja vaarallisen jätteen vastaanottopistettä myöten, joten oli hyvä aika pitää avajaiset.

HYÖTYKÄYTTÖASEMA siirrettiin vuonna 2019, koska vanha sijainti tehdasalueella muutaman sadan metrin päässä kävi ahtaaksi. Edellinen asema oli rakennettu 90-luvun puolivälissä aikana, jolloin lajiteltavia jätelajikkeita oli huomattavasti vähemmän kuin tänä päivänä.

Nykyinen iso asema pystyy vastaamaan myös tulevaisuuden jätteenkäsittelyn tarpeisiin.

–Lajiteltavia jätelajikkeita tulee lisää jatkuvalla syötöllä. Esimerkiksi vuoden päästä meidän pitää lajitella kaikki tekstiilit erikseen täällä hyötykäyttöasemalla, Ekoroskin toimitusjohtaja Michael Östman kertoo.

–Vaikka kaikki muutokset eivät näy kuntalaisille, kierrätyksessä otetaan koko ajan askelia eteenpäin. Viimeisen 10–12 vuoden aikana on ollut jo kuusi tai seitsemän eri jätelakia. Käytännössä joka toinen vuosi tulee uusia vaatimuksia toiminnalle.

HYÖTYKÄYTTÖASEMA on auki keskiviikkoisin sekä joka kuukauden kolmas lauantai.

Kunnanjohtaja Huhtala huomauttaa, että haastattelun aikanakin asemalla käy vilkkaasti ihmisiä tuomassa kontteihin kaikenlaista tavaraa. Eli kierrätysjätteen hyödyntäminen vaikuttaa toimivan Evijärvellä.

–Tämähän on kuntalaisille ilmainen palvelu. Tänne on hyvä ja helppo tuoda jätteensä, ja työntekijöiltä saa asiantuntevaa palvelua. Se kannattaa hyödyntää, kunnanjohtaja totesi.

–Siitä lähtien, kun aloitimme täällä uudessa paikassa, olemme saaneet vain hyvää palautetta kuntalaisilta, Östman sanoo. –Sekä asiakasmäärät että tuodun jätteen määrä ovat molemmat nousseet.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.