Kaksineuvoisessa syksyn aikana 74 koronatartuntaa

Julkaistu:

Aihe:

Näistä 74 tartunnan saaneesta on ollut täysin rokottamatta 55 henkilöä (74 %), yksi rokoteannos on ollut 11 henkilöllä (15 %) ja kaksi rokoteannosta on ollut 8 henkilöllä (11 %).  

Täydet kaksi rokoteannosta saaneiden sairastumisista vain yksi on jäänyt ilman selittävää tekijää. Lopuissa seitsemässä tapauksessa taustalla on ollut joko vaikea immuunipuutoksen aiheuttava perussairaus, lyhyt 3 viikon rokotusväli tai asuminen koronapositiivisen kanssa samassa taloudessa.

Kauhavan yhtenäiskoululla on todettu 25.10. jälkeen viisi koronatartuntaa koulun oppilailla. Tartuntoja on 5A, 7E ja 9B luokilla. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Yhtenäiskoulun tartuntoihin liittyen karanteenissa on yhteensä 71 henkilöä. 

Kaikkia lapsia ja nuoria vanhempineen muistutetaan, että edelleen tulee hakeutua koronatesteihin, mikäli oireet tautiin sopivat. Etelä-Pohjanmaa on leviämisvaiheessa, ja viikoittaiset tartuntamäärät edelleen suuria.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.