Käytäntö on osoittanut, että Lakis Areenasta on moneksi

Heikki Salmela on iloinen siitä, että Lakis Areenalle on löytynyt jo nyt monenlaista käyttöä. Varauskirjassa on kuitenkin vielä tilaa, etenkin arkipäivinä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

–Talolle on löytynyt mahtavasti erilaista käyttöä, monet eri toimijat ovat hyödyntäneet tiloja jumpista kokouksiin ja kuoroharjoituksista koulutuksiin sekä erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Tansseissa väkeä on käynyt odotettua vähemmän, mutta esimerkiksi kyläseuran bingo on ylittänyt odotukset.

Bingo on syksyn aikana koonnut paikalle 40–50 kävijää ja jatkuu toistaiseksi tiistai-iltaisin.

–Täällä on mukava myös järjestää jatkossa kyläseuran omia tapahtumia, suunnitelmissa on muun muassa Vimpelin joulumarkkinat korvaava joulutoritapahtuma.

Salmela arvelee, että moni jää tansseista kotiin koronan pelossa.

–Suurin osa tansseissa käyvistä tulee muualta, mikä on sinänsä yllättävää, jopa Kotkasta ja Porista asti, paikallisia on ehkä 10–20 prosenttia kävijöistä. Muualta tulleilta Lakis Areena saa kiitosta ja kehuja. Kyllä täällä onkin viikonloppuisin hieno tunnelma!

Tanssitapahtumista vastaa Jouni Niemelän pyörittämä Lakis Oy, joka vuokraa tilaa kyläseuralta ja maksaa sen kautta tulevista järjestyksenvalvojista seuralle. Samoin sunnuntaisin rientää siivousapuun tarvittaessa kyläseuran aktiiveja.

–Yhteistyö Jounin kanssa sujuu hienosti.

LAKIS AREENAN kustannusarvio ylittyi lopulta noin 70 000 eurolla, ja koska ennestään oli maksamatta hieman kunnalta kuntoportaisiin ja näkötorniin saatua tilapäislainaa, on kunnan kanssa sovittu uusista maksujärjestelyistä.

–Tähänastisen toteutuman perusteella vuosittaiset tulomme ovat sellaiset, että laina saadaan kuitattua pois ihan hyvin suunnitellussa 10 vuodessa.

Sopimukseen entisen Lomakouheron päärakennuksen siirtämisestä Lakeaharjulle sisältyi velvoite purkaa sen ympärillä olleet lautarakennukset. Urakka Karstulassa on lähes valmis.

–Purkaminen oli iso ja kalliskin urakka, vaikka Esa Valkeinen teki meille kymppitonnien edestä talkootyötä siellä. Lopussa alkoi olla työn takana saada täältä väkeä lähtemään sinne talkoisiin.

UUSIAKIN käyttäjiä kylätalon varauslistaan mahtuisi. Pikkujouluaikojakin on vapaana, etenkin arki-illoille.

–Toivottavasti saamme Aisaparin investointituella hankittua kokousrekvisiittaa sekä kahvinkeittovälineistön yläkerran tilaan. Myös ilmalämpöpumppu on tulossa sinne. Valokuituliittymä on hankintalistalla.

Esimerkiksi Geopark-hanke on Salmelan mukaan kiinnostunut vuokraamaan tilasta itselleen tukikohdan.

–Eniten odotan, että täällä tanssitaan ensimmäiset häät. Kesälle on jo häävarauksia.

JÄRVI-POHJANMAAN kansalaisopisto on järjestänyt Lakis Areenalla koulutustilaisuuksia ja kursseja, muun muassa tanssikurssin. Myös sen alla toimiva Vimpelin Mieslaulajat harjoittelee yläkerran kokoustilassa. Palaute on ollut positiivista.

–Yläkerran kokoustila on viihtyisä ja riittävä jopa 30 henkilönkin kokoontumisille. Alakerrassa on myös sohvaryhmiä, mikäli tarvitaan esimerkiksi tilaa pienryhmämaiselle hajautumiselle, totesi rehtori Titta Väänänen. –Itselleni tuli mielikuva, kuinka hieno paikka on myös kesän tapahtumien paikkana, maisemat ovat hienot.

Karoliina Joohs piti Lakis Areenalla kesäjumppaa, mutta kuuman sään vuoksi osallistujia oli niukasti.

–Paikkana se on ihan toimiva jumpan pitoon, etenkin pienemmille ryhmille keskitilan rakennelman vuoksi. On mahdollista, että kokeilen kesäjumppaa siellä taas ensi kesänä.

KYLÄSEURAN joulutori on suunniteltu pidettäväksi lauantaina 4. joulukuuta kello 10–12. Vimpelin Yrittäjät vastaavat kahviosta, kyläseura myy pöytäpaikat sekä makkaraa ja arpoja. Luvassa on myös jouluista ohjelmaa.

JOUNI Niemelä toteaa, että tanssien osalta Lakis Areenan alku on ollut hidas. –Ainakaan lähialueen ihmisiä ei ole ollut odotetusti, vaikka esiintymässä on ollut hyviä, nimekkäitäkin artisteja. Alajärveläisiä on näkynyt paljon enemmän kuin vimpeläisiä. Paikalliset käyvät autolla pihassa katsomassa, onko väkeä. Tanssiyleisö on yleensäkin sellaista, että sitä on vaikea saada: se palapelin kokoamista. Tottumus painaa.

Toisaalta väkeä on käynyt Helsingistä, Oulusta, Rovaniemeltä ja Kemijärveltä. –Parhaimpana viikonloppuna leirintäalueella oli 32 asuntovaunua ja -autoa. Osa viipyy pidempäänkin ja käyttää rahaa lähialueella. Heitä ajatellen kaipaisin sivua, jossa olisi kaikki alueen palveluntarjonta, niin yritysten, seurojen kuin kunnankin; kuntoportaat, näkötorni, hiihtoladut sun muut.

Soittajat ovat Niemelän mukaan kehuneet, että Lakis Areena on top kympissä Suomen lavoista: siisti ja sopivan kokoinen.

Tuleva viikonloppu näyttää suuntaa, vaikuttaako perinteisten kesälavojen sulkeutuminen väkimäärään Vimpelissä.

–Ei ole isosta väkimäärästä kiinni, että toiminta olisi kannattavaa. Yritetään nyt pyörittää talven yli, niin kesällä olisi helpompi jatkaa, kun silloin on kuitenkin tansseja melkein joka kylässä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.