Urheilijakummi Jonna Peritalo kävi innostamassa evijärveläislapsia yleisurheilun maailmaan

Urheilijakummi Jonna Peritalo sekä kerhon vetäjät Alisa Koivukangas ja Minttu Kangasmetsä. Kuva: Heli Saari

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

JO satoja lapsia terveellisiin elämäntapoihin kannustaneet Nestlé-yleisurheilukerhot jatkuvat tänä vuonna 15 paikkakunnalla. Evijärvi on ollut mukana nyt neljänä vuonna.

Maksuttomat, liikunnalliset kerhot järjestetään Nestlén, Suomen urheiluliiton ja paikallisten urheiluseurojen yhteistyöllä. Evijärvellä kerhoja toteuttaa Evijärven Urheilijat.

Kerhon toteutus ja ohjaajan palkkaus on mahdollistettu Nestlé For Healthier Kids -ohjelman kautta. Tavoitteena paikallistasolla löytää yhteistyötä paikallisen urheiluseuran ja koulun välille sekä kasvattaa seuran roolia paikkakunnan liikuttajana. Aiemmin kaikki kymmenen kerhokertaa on järjestetty koululla, mutta nyt jokaisen kerhon päätöskerta on seuran yleisurheilukoulun harjoituksissa.

Lisää nuorta energiaa tänä vuonna kerhoihin tuovat kerhokummit, eli paikalliset noin 15–17-vuotiaat nuoret urheilijat. Nuoret kerhokummit toimivat esikuvina innostaen lapsia yleisurheilun maailmaan.

EVIJÄRVELLÄ Nestlé-yleisurheilukerho on liikuttanut koululaisia tiistaisin. Kerhoja järjestetään yhteensä kymmenen kertaa. Viimeinen on keskiviikkona 3. marraskuuta, jolloin alkaa samalla 6–9-vuotiaille suunnattu yleisurheilukoulu kirkonkylän koulun salissa.

Tiistaina 26. lokakuuta kerhossa vieraili evijärveläinen pituushyppääjä ja kolmiloikkaaja Jonna Peritalo.

–Hän oli avustamassa kerhossa, kertomassa omasta urheilijan päivästä sekä juttelemassa terveellisestä ruokavaliosta. Se oli niin sanotusti urheilijatapaaminen, kertoo Evijärven kerhojen vastuuohjaaja Heli Saari.

Mainos

–Tiistain kerhossa oli pääasiassa leikkejä. Yleensä on myös yleisurheiluratoja, mutta nyt oltiin poikkeuksellisesti ulkona salissa olleen muun tapahtuman vuoksi. Lisäksi lopuksi oli ravintovartti, jossa juteltiin terveellisestä aamu- ja välipalasta.

Kerhoja vetävät lukion ykkösluokkalaiset urheilijat Alisa Koivukangas ja Minttu Kangasmetsä. Heillä on apunaan Suomen yleisurheiluliiton laatimat valmiit tuntisuunnitelmat ja ohjeet.

–Nestlé-yleisurheilukerho on tarjonnut lapsille mahdollisuuden tutustua yleisurheilulajeihin leikin ja monipuolisten yleisurheiluratojen kautta, Saari toteaa.

NESTLÉ For Healthier Kids on ruoka- ja juomajätti Nestlén maailmanlaajuinen kampanja, jonka tavoitteena on innostaa lapsia liikkumaan ja syömään terveellisesti yli viidessäkymmenessä maassa. Kampanja on pyörinyt vuodesta 2014.

Valtakunnallisesti yleisurheilukerhojen lähettiläinä toimivat tänä vuonna pikajuoksija Anniina Kortetmaa ja aitajuoksija Oskari Mörö.

Yleisurheilupainotteisissa iltapäiväkerhoissa on ollut mukana yhteensä 7 000 lasta ja aktiivisuushaasteiden kautta yhteensä 56 000 lasta.

Tänä vuonna kerhoja ovat järjestäneet kevään, kesän ja syksyn aikana Evijärven Urheilijoiden lisäksi Ylivieskan Kuula, Kankaanpään seudun Leisku, Laitilan Jyske, Hämeenlinnan Tarmo, Mikkelin Kilpa-Veikot, Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Liperin Taimi, Polvijärven Urheilijat, Pihtiputaan Tuisku, Savonlinnan Riento, Janakkalan Jana, Kuopion Reipas, Oulun Pyrintö ja Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.