Lappajärven koronatartuntojen määrä on 51 – yhteiskoulu ja lukio etäopetukseen ensi viikoksi

Julkaistu:

Aihe:

Tänään 24.10. Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta kokoontui kiireellisesti kokoon kutsuttuun ylimääräiseen kokoukseen. Perusturvalautakunta päätti Lappajärven yhteiskoulun ja lukion tilat suljettaviksi tartuntatautilain 58 §:n nojalla 25.-31.10.2021 väliseksi ajaksi. Tämän päätöksen myötä Lappajärven kunta tulee järjestämään Lappajärven yhteiskoulun luokkien 4.-9. ja lukion opetuksen etäopetuksena ensi viikolla. Perusopetuslaki ei mahdollista esiopetuksen, vuosiluokkien 1-3, erityisen tuen päätöksen saaneiden, pidennetyn oppivelvollisuuden ja perusopetuksen valmistavan opetuksen oppilaiden opetuksen järjestämistä etäopetuksena. Tästä syystä edellä mainituilla oppilailla opetus järjestetään ensi viikolla lähiopetuksena. Koulu tiedottaa oppilaita ja vanhempia Wilma-järjestelmän kautta tarkemmin opetusjärjestelyistä.

Koska Lappajärven yhteiskoulun ja lukion tilat on määrätty suljettavaksi, ei kyseisissä tiloissa voi järjestää 25.-31.10.2021 välisenä aikana musiikkiopiston, kansalaisopiston tai muiden yhteisöjen ja järjestöjen tilaisuuksia. Lappajärven kunnan alueella olevien Länsirannan ja Rantakankaan koulujen toiminta jatkuu normaalisti.

Lappajärven Ullanlinnan päiväkodissa hoidossa loppuviikosta ollut lapsi on myöhemmin osoittautunut koronapositiiviseksi. Viime viikolla Ullanlinnan päiväkodissa olleiden lasten vanhempiin tullaan olemaan yhteydessä tartunnanjäljittäjien toimesta jatko-ohjeiden antamiseksi. Kaikkia varhaiskasvatuksessa olevien lasten vanhempia kehotetaan seuraamaan tarkasti Päikky-sovellusta, jonka kautta tiedotetaan ensi viikon varhaiskasvatuksen järjestelyistä.

Viimeisimmän viikon aikana todetuilla koronapositiivisilla henkilöillä on todettu kaikkia koronavirustartuntaan sopivia oireita, joita ovat päänsärky, lihaskivut, väsymys, flunssan oireet (kurkkukipu, yskä, kuume, nuha), hengenahdistus, haju- ja makuaistin menetys, pahoinvointi ja ripuli. Etenkin Lappajärvellä oleskelleita henkilöitä suositellaan hakeutumaan herkästi koronavirustestiin, mikäli heillä tulee em. oireita. Pääosin tartunnan saaneilla oireet ovat lieviä, mutta osalla oireet ovat myös vakavia ja 1-3 henkilöä on sairaalahoidossa.

Alueella leviävä koronavirus tarttuu hyvin herkästi. Etenkin Lappajärvellä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta kaikissa sosiaalisissa kontakteissa. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä on antanut Lappajärven kunnan alueelle seuraavat suositukset, jotka ovat voimassa 31.10. asti:

  • Annetaan vahva suositus, että ei vierailla asumispalveluyksiköissä tai akuuttiosastolla
  • Yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän ollenkaan
  • Lasten ja nuorten ryhmissä tapahtuva kerho- ja harrastustoiminta keskeytetään. Suositellaan myös, että lappajärveläisiä lapsia ja nuoria ei viedä harrastuksiin muille paikkakunnille.
  • Nuorisotilat suljetaan
  • Kunnantalon ovet suljetaan
  • Kirjastossa ei palvella hyllyjen välissä

Myös muualla Järvi-Pohjanmaan alueella on syytä varovaisuuteen ja tärkeää muistaa hyvä käsihygienia, flunssan oireisena koronatestiin hakeutuminen ja suu-nenäsuojuksen käyttö aikaisempien ohjeiden mukaisesti.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.