Keitele juhlii isosti Alajärvellä

Keiteleen Alajärven tehdas. Kuva: Keitele
ALAJÄRVELLÄKIN sahatoimintaa harjoittavan Keitele Forest Groupin tarina käynnistyi 1981 Keiteleen Teollisuussaha Osakeyhtiönä. 40 vuotta myöhemmin yhdeksi Suomen suurimmista mekaanisen puunjalostuksen konserneista kasvanut Keitele juhlii kolmella alueella, joissa sillä on toimintaa: Lapissa, Pohjanmaalla ja Savossa. Juhlinta käynnistyi 13. lokakuuta Kemijärvellä, jatkuu Alajärvellä 29. lokakuuta ja huipentuu Keiteleellä 12. marraskuuta.

Päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto oli 355 miljoonaa euroa. Vuosikymmenten aikana se on tuottanut yhteensä yli 10 miljoonaa kuutiometriä sahatavaraa. Perheyhtiö on voinut toimitusjohtaja Ilkka Kylävainion johdolla toteuttaa pitkäjänteistä henkilöstöpolitiikkaa, työllistää ihmisiä suhdanteista riippumatta ja luoda turvallista pohjaa toiminta-alueidensa ihmisten elämälle. Vuosien varrella se on maksanut metsänomistajille 1,5 miljardia euroa puukauppatuloja.

Nyt yhtiö haluaa kiittää yhteistyötahojaan, henkilöstöään, asiakkaita, metsänmyyjiä, metsäyhtiöitä ja urakoitsijoita Juhlasavotta-kiertueella. Pohjanmaan tapahtumat alkoivat keskiviikkona Lestijärven hakkuunäytöksellä ja jatkuvat samoissa merkeissä perjantaina 22. lokakuuta Pedersöressä, 25. lokakuuta Alavudella ja 27. lokakuuta Uuraisilla.

Alajärven pääjuhlassa juhlapaikkana on Alajärven tori, jossa ohjelma käynnistyy perjantaina 29. lokakuuta kello 10. Keittoa juhlaväelle varataan 400 annosta. Päivän aikana kuullaan Alajärven kaupungin sekä Keitele Groupin edustajien puheet, lisäksi ohjelmassa on musiikkia, kisailuja, metsäuutisia sekä esillä Ponssen uusinta kalustoa. Hakkuunäytökseen on torilta kolme kuljetusta. Näytöksessä on tarjolla myös nokipannukahvit ja makkarat sekä sahauskisailu. Hakkuukoneen näytöstä voi seurata myös esittelyteltassa, jossa se näytetään striimattuna.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.