Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri siirtyy leviämisvaiheeseen

MAANANTAINA kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin olevan 18.10. lähtien koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on noussut jyrkästi. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 131,6/100 000. Viime viikolla todettiin yhteensä 142 tartuntaa. Tartunnoista 63 tuli ilmi viikonlopun aikana.

Sairaalahoidon tarve on noussut voimakkaasti. Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla on nyt 11 koronapotilasta, joista pieni osa tehohoidossa. Terveyskeskuksen vuodeosastolla on seitsemän koronapotilasta.

Tartuntoja on edelleen eniten rokottamattomilla. Sairastuneita on kaikissa ikäryhmissä.

Nyrkki vetoaa maakunnan asukkaisiin, että koronatestiin hakeuduttaisiin matalalla kynnyksellä. Näin tartuntaketjut saataisiin pysäytettyä mahdollisimman tehokkaasti ja tilanne rauhoittumaan.

Huolestuttavan tilanteen johdosta Nyrkki antaa maakuntaan etätyösuosituksen, joka on voimassa lokakuun loppuun saakka.

Yksityistilaisuuksia Nyrkki suosittelee järjestämään mahdollisimman pienimuotoisesti.

MENNEELLÄ viikolla todettiin 142 uutta koronavirustartuntaa, mikä on jälleen suurin viikkotason määrä koko pandemia-aikana.

Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 112. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 1 866. Tartunnoista suurin osa on edelleen perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös muista sosiaalisista kontakteista sekä työpaikoilla tai sote-yksiköissä ilmi tulleista tartuntaketjuista. 13 prosentissa tartunnoista tartunnanlähde jäi epäselväksi.

Positiivisten koronatestien osuus on noussut edelleen ollen nyt 4,5 prosenttia.

Sairastuneista 62 prosenttia oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus koko väestöstä: 70,8 % on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 62,4 % myös toisen rokotuksen. Koko Suomessa 74,7 % on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 66,5 % myös toisen rokotuksen. Suurin osa tartunnoista todetaan edelleen eri-ikäisillä rokottamattomilla henkilöillä.

COVID-19-näytteiden määrä on lisääntynyt. Viime viikolla otettiin yhteensä 3 209 näytettä, keskimäärin 358 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 13 tuntia.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.