Lukijan mielipideartikkeli:

Mielipide: Tilallisten puolella

EVIJÄRVEN keskustan kunnallisjärjestön yleisessä vuosikokouksessa 7.10.2021 keskusteltiin ajankohtaisista puheenaiheista. Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2020 toimintaa Evijärven keskustan kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän osalta.                                    

Huolenaiheeksi keskustelussa nousi myös maatalousyrittäjien haastava tilanne, jolla on vaikutusta niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Maatalous on Evijärvellä merkittävä elinkeino jo verotulojenkin kannalta. Kustannusten kasvu aiheuttaa todellista huolta monella tilalla, sillä hinnat ovat nousseet merkittävästi raaka-aineiden ja energiamuotojen osalta. Tämä näkyy myös tuntuvasti rakentamisessa, johon raudan ja puun hinnat suoraan vaikuttavat. Maatalouden puolella tuottajien hinnoissa oli jonkin verran nousua, mutta kehnon satokauden vuoksi tämä nousu ei tilojen tulovirtaa kasvattanut. Lihatilojenkaan tilannetta ei viljan hinnan nousu ole tietenkään parantanut.  

Useassa asiassa Suomi on ilmastotekojensa puolesta muita maita kehittyneempi. Siitä huolimatta ilmasto pyritään pelastamaan maatalouden, joka on yhteiskuntamme kulmakivi, kustannuksella. Maatalouden, joka on suomalaisen elinkeinon ja omavaraisuuden perusta. Eiköhän vihreille teoille löydy Suomessa muitakin kohteita? 

Valtakunnallisten talousnäkymien ja ilmastonmuutoksen lisäksi vuosikokouksessa käsiteltiin myös aluevaaleihin valmistautumista. Evijärven keskustan aluevaaliehdokkaaksi valittiin samaisessa yleisessä kokouksessa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Ahonen. 

Keskustan Evijärven kunnallisjärjestö

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.