30 vuotta sitten, sinibaretit kokoontuvat Vimpelissä

Lehtikuva vuodelta 1991, Vesa Virtala takarivissä toinen vasemmalta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kolmekymmentä vuotta sitten, Vimpelin sinibaretit kokoontuivat

Vimpelin sinibaretit kokoontuivat Vimpelissä 28.9.1991 Vimpelin Kantakrouvissa. Noihin aikoihin vimpeliläisiä miehiä oli ollut kaikkiaan 31 kappaletta turvaamassa rauhaa eri alueilla Lähi-idässä. Tuona lauantaina kolmekymmentä vuotta sitten heistä paikalla oli neljätoista sinibarettia. Tuossa tapaamisessa suunniteltiin tästä tapaamisesta vuotuista tapahtumaa, jossa pidettäisiin yhteyttä toisiin.

Vuonna 1991 syyskuussa ei Järviseudun Sanomien tuolloin saaman tiedon mukaan ketään vimpeliläistä ollut rauhanturvajoukoissa.

Aikoinaan ensimmäisenä vimpeliläisenä rauhanturvaajaksi lähti Aarni Latvala 10.12.1956 ja hän sijoituspaikkansa oli Suezilla. Vimpelin poikia on ollut rauhanturvatehtävissä, tuolloin 1991, Siinailla, Golanilla, Libanonissa ja Kyproksella. Joillakin miehillä oli takana jo kaksi kautta.

Tuossa tapaamisessa oli miehillä kuitenkin henki; mentäisiin vieläkin jos…

Toimittaja oli kysellyt motiivia lähtöön rauhaturvaamistehtäviin. Vastauksena oli: Uteliaisuus, seikkailumieli, autot, raha. Motiiviensa lisäksi miehet kertoivat komennuksen olleen mielenkiintoinen ja sitä voi suositella nuorille miehille. Lomista he kertoivat, että komennuksen aikana pääsee jopa neljä kertaa Suomi-lomalle, johon lisäsivät, että homma sopii perheellisellekin.

Tilaisuuden aikana oiottiin huhuja siitä, kuinka rauhanturvajoukoissa opitaan ryyppäämään. Loppukaneettina nämä neljätoista miestä totesivat ja kannustivat, kolmekymmentä vuotta sitten.

–nuoret miehet menkää mukaan, saatte sellaisen kokemuksen joka on vertaansa vailla, todettiin yhdestä suusta.

Näin Vimpelin sinibaretit kolmekymmentä vuotta sitten.

Joukossa ollut Vesa Virtala totesi nyt, kolmenkymmenen vuoden jälkeen

–Elämäni paras työpaikka, kokemus vailla vertaa. Vesa Virtala palveli  aikoinaan Libanonissa.

Joukko ei ole kokoontunut, Virtalan tietojen mukaan, enää tuon ainutkertaisen tapaamisen jälkeen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.