Seitsemäs kyläelokuvafestivaali tarjoaa huumoria ja hyviä elokuvia Etelä-Pohjanmaalta

Kuvateksti: Kyläelokuvafestivaalin teemana on Eteläpohjalainen huumori, joka näyttäytyy omimmillaan harrastajavoimin toteutetuissa Muistoseurat-elokuvissa. Kuva Jarmo Vainionpää.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali järjestetään seitsemättä kertaa Alajärven Luoma-aholla sunnuntaina 31.10. Päivä alkaa lastenohjelmalla kello 13, kun Riesa-Pelle esiintyy. Kello 14 alkaen on teemana “Huumoria Etelä-Pohjanmaalta”, kun Pekka Pohjoispää kertoo muun muassa Muistoseurat-elokuvien tekemisestä. Paikalla on muitakin elokuvien tekoon osallistuneita.

Järvilakeuden kansalaisopiston elokuvasarja Muistoseurat on modernia maalaiskomediaa, jossa fiktio sulautuu löyhästi tositapahtumiin lakeusmaisemissa. Tarinan keskushenkilö on epäselvissä oloissa kuollut Antero, jonka kuolema sekoittaa sukulaisten elämän perusteellisesti. Muistoseurat-elokuvasarja koostuu neljästä elokuvasta, joita on kuvattu vanhan Härmänmaan ja Järviseudun alueella.

Kyläelokuvafestivaaleilla näytetään myös ennennäkemätöntä materiaalia kulisseista. Kannattaa lähteä katsomaan, millaista eteläpohjalainen huumori on omimmillaan – ihan tahattomastikin!

Alustuksen jälkeen alkavat Valtakunnallisen kyläelokuvakilpailun finalistien esitykset ja Vuoden kyläelokuvan valinta. Kilpailun teemana oli maaseudun vetovoimaisuuden edistäminen – aiheena elämä maaseudulla ja esimerkiksi monipaikkaisuus – ”Jalka kahdessa paikassa”. Elokuvan muoto oli vapaa ja huumori erityisen sallittua. Lyhytelokuva voi olla fiktio, dokumentti, musiikkivideo tai vaikka animaatio.

Kisaan saatiin vuonna 2020 määräaikaan mennessä kaikkiaan 20 maksimissaan kymmenen minuutin lyhytelokuvaa. Tuomaristo valitsi videoiden joukosta yhdeksän ehdokasta finaaliin.

Koska festivaalitilaisuus siirtyi vuodella koronapandemian vuoksi, tarjottiin yleisölle mahdollisuus äänestää suosikkejaan finalistien keskuudesta Aisaparin YouTube-kanavalla. Nyt päästään viimein myös jakamaan Vuoden kyläelokuva -pysti.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kyläyhdistyksen puffetti palvelee käteismaksulla. Kylätalolla huolehditaan turvaväleistä ja hygieniaohjeista.

Tilaisuuteen on saatu tukea Maaseutuverkostolta, järjestelyissä ovat kyläyhdistyksen lisäksi mukana Leader Aisapari ja Kulttuurihyvinvointia etänä -hanke. Lisätietoa kotisivulta kylaelokuva.fi ja facebookista.

Tapahtumaa voi seurata myös verkossa Aisaparin YouTube-kanavalla.

Päivi Kultalahti

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.