Soini ottaa kantaa kahden kattilan mallia vastaan

Julkaistu:

Kategoria:

,

Hyvinvointialueiden valmistelu on lähtenyt käyntiin ja se näyttää tuovan muutoksia myös kuntien ruokahuollon järjestämiseen. Kunta ei voi osallistua hyvinvointialueen järjestämään tarjouskilpailuun ruokapalvelujen tuottamisesta. Tämä tarkoittaa, että nyt kunnissa järjestettävät ruokapalvelut tulee jakaa kahteen eri yksikköön, eli ”samasta kattilasta” emme voi enää valmistaa resurssitehokkaasti pienien Sote-yksiköiden ja sivistystoimen/muuta kunnan tarvitsemaa ruokaa, kirjoittavat kunnanjohtajat kannanotossaan.

Tilanne on kunnissamme absurdi. Taloudellisista ja toiminnallisista syistä kuntamme ovat keskittäneet ruuan valmistuksen yhteen keskuskeittiöön. Pahimmassa tapauksessa uudistus tarkoittaa uuden keittiön rakentamista, joko Sote-yksiköiden tai kunnan muun toiminnan tarpeisiin.

-Kuntamme ovat tehneet taloudelliset ja tehokkaat ratkaisut yhdistämällä valmistuskeittiöt yhteen yksikköön. Näillä keittiöillä voimme tuottaa kustannustehokkaasti ruokapalveluja niin sote- kuin sivistystoimen tarpeisiin. On erittäin kylmäävä ratkaisu, että tässä kohtaa joutuisimme antamaan keittiömme hyvinvointialueen haltuun ja mahdollisesti jopa omalla kustannukselle rakentamaan uuden valmistuskeittiön. Näillä volyymeilla ei ole mitään järkeä siinä, että ne valmistettaisiin kahdessa keittiössä, kahden eri henkilökunnan toimesta. Haluamme tarjota jatkossakin lapsillemme lähellä valmistettua tuoretta ruokaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.