Lukijan mielipideartikkeli:

Mielipide: Vimpeli — pieni kunta, monta ongelmaa

VIIME aikojen eräs eniten keskustelua herättänyt asia Vimpelissä on kertakaikkisen kehnossa kunnossa olevat kiinteistöt. Omalta kohdaltani olen joutunut tai päässyt, miten vain, asian kanssa kosketuksiin varhaiskasvatuksen ja koulun osalta.

Varhaiskasvatuksen ns. viipaleratkaisuja oltiin jo tuomassa Aapiskujan koulun tontille, kun joku veti käsijarrusta, ei vaiteskaan. Mistä löydettäisiin samanlainen tasainen kenttä, mietitään hetki, täyteen rakennettu Vimpeli, onko missään paikkaa… No Rantakylä, laitetaanko sinne? Joo ehdottomasti. Näin saatiin aikaiseksi huono päätös ja uskon etten ole mielipiteeni kanssa yksin. Vaihtoehtoja ei taidettu keskustan alueelta edes kartoittaa tai luultavimmin taustalla on kunnallis-/puoluepoliittinen ideologia. Järkeeni ei muutenkaan mene Rantakylän jatkuva esille nosto; nyt ollaan laittamassa (vähintään) 230 000 euroa koulun katto- ym. remonttiin josta on jo kerran lähdetty evakkoon. Kauniisti sanottuna lanta ei pöyhimällä parane ja väen jatkuvasti vähentyessä sijainti on täysin väärä.

Varhaiskasvatusikäisen lapsen vanhempana ajamme 1.11. alkaen päivässä 20 km lisää (5 km matka neljä kertaa päivässä) keskustasta Rantakylälle. Viikossa 100 km. 7,5 litraa bensaa kustantaa 13,5 eur viikko eli kuukaudessa 54 euroa. Hassu juttu että lapsen päivähoitomaksu on samaa luokkaa, eli hoidon kulut tuplaantuvat. Ja kun kertoo em. summan yhdellätoista, saadaan jo sellaisia lukuja jotka laittavat miettimään mitä järkeä tässä on, ja kyseessä on vain yhden perheen menojen kasvu. Toisekseen lapsen hoitopäivät pitenevät molemmista päistä. Kolmannen lisämausteen kuljetuksiin antaa Rantakylälle menevä tie jonka mittaamiseen ei taida enää olla arvosteluasteikkoa, on se niin heikossa kunnossa. Kaikki kunnia heille jotka ovat ELY-keskukseen asiasta maininneet, nähtävin tuloksin.

Päätös viipaleratkaisusta Rantakylälle luonnollisesti ilahduttaa Rantakylällä asuvia lapsiperheitä mutta heistäkin suurin osa kulkee töihin joko keskustaan tai Alajärvelle jolloin lapset on voinut pudottaa keskustan alueelle mennessä/tullessa. Terveellinen tila lapsille on tietysti tärkeintä, mutta viipaleratkaisun sijainti olisi pitänyt olla ehdottomasti keskustassa eikä sivukylällä luokattoman huonokuntoisen tien takana.

Kalliit konttivuokraukset ja vanhojen resujen kunnostelu sieltä täältä eivät lupaa hyvää kunnallisveroprosentin kannalta joka on nytkin jo kireä. Maksaja näille kiinteistösekoiluille löytyy valitettavasti työssäkäyvistä ihmisistä, niin kunnallisveron kuin muidenkin seikkojen kautta.

Lapsiperhe keskustasta, mutta kuinka kauan?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.