Sisäsoutumestaruuksia jälleen Järviseudulle

Aimo Järvelä (kuvassa) ja Esko Hyyppä toivat jälleen Järviseudulle kultamitaleja ikämiesten sisäsoudusta. Arkistokuva.

Julkaistu:

Aihe:

EVIJÄRVEN urheilijoiden Aimo Järvelä ja Lappajärven Veikkojen Esko Hyyppä ovat jälleen niittäneet menestystä ikämiesten sisäsoutukilpailuissa. Tällä kertaa kultamitaleja tuli Isossa-Britanniassa virtuaalisesti järjestetyistä avoimista mestaruuskisoista, jotka kantoivat nimeä Asensei British Rowing Virtual Championships.

Järvelä ja Hyyppä toivat molemmat Järviseudulle kaksi kultamitalia. Järvelä oli nopein 80-vuotiaiden kevyen sarjan 2 000 ja 500 metrillä, ja Hyyppä voitti samat matkat mutta 70-vuotiaiden kevyessä sarjassa.

Hyyppä joutui 2 000 metrillä lujille, ja päihitti lopulta brittiläisen Michael Howkinsin 1.3 sekunnilla. Järvelä puolestaan meni menojaan molemmilla matkoilla, ja paransi samalla 500 metrillä ikäsarjansa suomenennätystäkin noin kymmenellä sekunnilla. Uusi ennätysaika on 1:45.6.

Järvelä ja Hyyppä saivat kutsun kisoihin, sillä he olivat mukana myös viime vuonna.

–Tämä oli vähän outo ajankohta, koska yleensä sisäsoutukisat on talvella. Tähän ei oikein kerennyt valmistautuakaan, kun normaalisti harjoittelukausi alkaa vasta näin syyskuussa. Ilmoittauduttiin kuitenkin mukaan, Järvelä kertoo.

Yhteensä kisoissa oli mukana viisi suomalaista. Heistä myös Esa Nevalainen voitti kultaa 65-vuotiaiden 500 metrillä.

Järvelä naurahtaa, että kultamitalien toimitus Isosta-Britanniasta on hidastunut huomattavasti maan EU:sta eroamisen vuoksi. Vaikka kisat pidettiin jo syyskuun alkupuolella, mitalit kolahtivat postiluukusta vasta tällä viikolla, ja sen takia hän tiedotti voitostaankin medialle vasta nyt.

–Viime vuonna mitali tuli suoraan postilaatikkoon. Nyt siitä piti tehdä tulliin ilmoitus ja Postikin otti välistä vähän maksua.

SEURAAVA päätavoite Järvelällä on maailmanmestaruuskilpailut, jotka pidetään Hampurissa helmikuussa.

–Järjestäjät eivät ole vielä ratkaisseet, soudetaanko ne virtuaalisesti vai mennäänkö paikan päälle. Se riippuu koronatilanteesta.

Sitä ennen on vielä SM-kisoja välitavoitteena.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.