UB Metsän salkunhoitaja Kari Kangas painottaa tuotto-odotuksia metsätilakaupoissa

Kari Kangas pitää hiljattain harvennettua kasvatusmetsää sopivana ostokohteena sijoitusrahastolle.

Julkaistu:

UNITED Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu sijoitusalan konserni. United Bankers kuuluu metsärahastojensa kautta Suomen suurimpien metsänomistajien joukkoon. Rahastot sijoittavat metsätiloihin Suomessa ja Baltiassa sekä globaalisti metsään, metsäteollisuuteen ja metsäteollisuuden lopputuotteiden jatkojalostukseen.

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Kari Kangas, toimit erikoissijoitusrahasto UB Metsän salkunhoitajana. Voiko rahastonne ostaa metsätiloja Järviseudulta?

–Ostamme kiinteistöjä koko Suomesta kattavan seurantamme ansiosta. Järviseudun metsänomistajat eivät kovin halukkaasti metsistään luovu. Emme pysty kilpailemaan yksityisten ostajien kanssa kovinkaan usein, Kangas huomauttaa.

Millaisia tiloja rahasto on kiinnostunut ostamaan?

–Tuotto-odotuksen täyttyminen on ehdoton ehto. Siihen vaikuttavia tekijöitä ovat hintapyynnön lisäksi kehitysluokkarakenne, puustoisuus, puulajit, saavutettavuus, laatu ja kasvukunto. Meille mieluisa metsä on hiljattain harvennettu kasvatusmetsä. Uudistuskypsät metsät ovat sijoittajalle liian kalliita, Kangas kertoo.

Sijoittajien tuotto-odotuksia nostavat puuston kasvu, arvokasvu ja hakkuutulot. Onko sinulla aikeita tulla joskus Järviseudulle, vaikkapa Kivitippuun, kertomaan sijoittajille tai metsänsä myyntihaluisille UB Metsästä?

–Mielelläni tulen koska sieltä on sukuakin lähtöisin. Tosin Järviseudun kokeneille metsänomistajille tuskin pystyn mitään uutta kertomaan, Kangas sanoo.

Tapani Tyynelä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.