Etelä-Pohjanmaan koronatilanne pahentui; suurin osa tartunnoista rokottamattomilla; koronarokotteelle nyt helppo mennä Kaksineuvoisessa

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiiri tiedotti 4.10. koronatilanteen pahentumisesta tartuntojen määrän käännyttyä nousuun. Samalla alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä ja sosiaali- ja terveydenhuollon kaikkia tiloja.

Suurin osa tartunnoista todetaan rokottamattomilla. Viimeisen kahden viikon aikana sairaanhoitopiirissämme on todettu yhteensä 143 uutta tartuntaa. Nyrkki kannustaa varaamaan ajan rokotukseen tai osallistumaan walk in -rokotustilaisuuteen. 

Maskien käyttöä suositellaan edelleen aina tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Tämä koskee esimerkiksi julkisia sisätiloja, kuten kauppoja, teattereita ja kirjastoja sekä julkisissa tiloissa järjestettäviä tilaisuuksia. Kouluissa vahva maskisuositus poistui, mutta kouluissa maskeja voi halutessaan käyttää. Maskinkäyttö ja hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkeitä keinoja välttää tartunta.

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen alueella ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 12 495 henkilöä, eli 78,3 prosenttia yli 12-vuotiaista asukkaista. Heistä tehosteen on saanut 10 719 henkilöä eli 67,2 prosenttia. Edelleen pysytellään alle 80 prosentin laumasuojan.  

Kaksineuvoisen alueella syyskuun lopulla tapahtuneesta nuorison joukkoaltistumisesta vältyttiin jatkotartunnoilta. Tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta.

Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on kuitenkin edelleen otettava huomioon tartuntatautilain hygieniavaatimukset, eli tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta, mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käytöstä ja turvaetäisyyksistä sekä osallistua vain oireettomana.

Juhlia järjestetään ja niihin osallistutaan harkiten, ja vieraiden saapumista on hyvä porrastaa.

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoinen kannustaa rokottamattomia tulemaan koronarokotukselle. Vain rokote suojaa vakavalta koronavirustaudilta yhteiskunnan avautuessa.

Ensimmäiselle annokselle voivat tulla kaikki 12 vuotta täyttäneet. Alta näet ensi viikon rokotuspäivät.

Kierros asemilla jatkuu ja ajan sinne voi varata joko www.hyvis.fi -palvelun kautta tai soittamalla numeroon 06 2412 4545. Rokotuksille on myös mahdollista tulla ilman ajanvarausta, jolloin tarvitset mukaan vain henkilöllisyystodistuksen. 

Toiselle annokselle kannustetaan tulemaan jo, kun ensimmäisestä annoksesta on kulunut kuusi viikkoa. Tällöin suojan saa nopeammin kuntoon.

Kolmas annos voidaan antaa kahden kuukauden kuluttua toisesta annoksesta voimakkaasti immuunipuutteisille, tai heille, jotka ovat saaneet toisen annoksen lyhyellä, alle kuuden viikon annosvälillä (miesten kohdalla vain 30 vuotta täyttäneet).

Aikoja kolmansiin annoksiin annetaan vain puhelinajanvarauksella numerosta 06 2412 4545.  

Viikon 41 rokotuspaikat: 

ma 11.10. Ylihärmä 14–15:30 (Pfizer) 

ti 12.10. Kauhava 8:30–13 (Pfizer) 

ti 12.10. Kortesjärvi 14:30–15:30 (Pfizer) 

ke 13.10. Alahärmä 14–15:30 (Pfizer) 

ke 13.10. Kauhava 16–18 (Pfizer) 

to 14.10. Evijärvi 14–15:30 (Pfizer) 

pe 15.10. Kauhava 8:30–15:30 (Pfizer)

Lisäksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri järjestää yhdessä jäsenkuntiensa kanssa koronarokotusten pop up -tapahtuman Seinäjoen Ideaparkissa lauantaina 9.10. kello 10–15. Siellä kaikki yli 12-vuotiaat kävijät voivat saada koronarokotteen ensimmäisen annoksen. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.