Korisnaisten kausi käyntiin vahvalla yhteispelillä: “Asiat, joita oltiin suunniteltu, onnistuivat”

Kym Royster, Anastasija Podunavac, Riikka Kujala, Anni Kujala ja Shaylen Burnett iloitsivat Riikka Kujalan kolmen pisteen heitosta ottelun viime minuuteilla.
VIMPELIN Vedon kausi käynnistyi voitolla Kouvottarista. Lauantaina liikuntahallilla pelatun ottelun loppusummerin soidessa taululle jäivät numerot 88–81 (19–21, 19–16, 19–23, 31–21).

Tasaisissa merkeissä käydyn ottelun levypallot menivät tasan 40–40 ja ratkaisu tapahtui vasta neljännessä jaksossa, kun Pihla Jaatinen huudatti vaihtopenkkiä ja 102-päistä yleisöä riistolla ja tyylikkäästi viimeistellyllä kahden pisteen upotuksella, Riikka Kujala kahdella kolmen pisteen hyppyheitolla sekä lay-upilla ja Anni Kujala kolmosella sekä kahdella kahden pisteen heitolla.

–Monta kertaa näissä peleissä, jos on tiukkaa, ja yksi, kaksi kolmosta tippuu jommallekummalle, se ratkaisee pelin, myhäili valmentaja Jukka-Pekka Kujala.

Voiton avain oli pelaaminen joukkueena yhteen sekä aktiivinen puolustuspelaaminen.

–Saatiin riistoja ja pystyttiin jonkin verran juoksemaan siirtymähyökkäyksillä koreja.

Erityisen iloinen Kujala oli joukkueen tasaisuudesta. –Pistesarake näyttää hyvältä, kun kaksinumeroisia lukuja tekee viisi pelaajaa. Pidettiin myös pallosta hyvin huolta.

–Vimpeli ansaitsi voiton. Vimpeli oli just niin paha kuin odotin, tämä on aina kova paikka pelata. On varmaa, että täällä on laadukkaat vahvistukset ja hyvä viisikko vastassa, kommentoi Kouvottarien valmentaja Joonas Frimodig.

Hän ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen, sillä 81 pisteellä pelin olisi voinut voittaa. Puolustus ei toiminut odotetulla tavalla.

–14 menetystä Vimpelin kuutta menetystä vastaan, ne maksoivat 27 pistettä. Meidän piti olla se aggressiivinen joukkue ja laittaa Vimpeli tekemään töitä hyökkäyksessä. Nyt oltiin niin laiskoja, että Vimpeli sai tehdä käytännössä mitä vain.

Kouvottarista parhaassa iskussa olivat Sarah Toeaina 23/7/4 ja Rashida Timbilla 19/10/3.

KOUVOTTARIEN voittaminen on ollut viime vuosina Vedolle harvinaista herkkua. Anni Kujala totesi, että peliin lähdettiin ajatuksella, että tiukka peli tulee, ja jos pelataan omalla tasolla, on mahdollisuudet voittaa.

–Asiat, joita oltiin suunniteltu, onnistuivat. Keskityimme yhteispeliin.

–Kaiken kruunasi hyvä puolustus pelin lopussa, sanoi Riikka Kujala. –Tästä on hyvä jatkaa.

Shaylen Burnett palkittiin Vedon parhaana. Hän oli tyytyväinen joukkuepeliin ja antoi kunnian saavutuksesta tiimille.

–Välillä emme puhuneet tarpeeksi, mutta korjasimme sen. Yritämme oppia tuntemaan toisiamme, hän totesi.

Tilastot: Pihla Jaatinen 2/1, Riikka Kujala 17/2/5, Anastasija Podunavac 21/7/2, Kym Royster 18/8, Anni Kujala 14/2/1, Shaylen Burnett 16/20/11.

–Hyviä hankintoja, saimme juuri sellaisia pelaajia kuin halusimmekin, kommentoi Jukka-Pekka Kujala ulkomaalaispelaajien ensimmäistä ottelua Veto-paidassa.

KESKIVIIKKONA Veto pelaa Forssassa kello 18.30 ja lauantaina on ohjelmassa matka Tampereelle, missä pallo nousee ilmaan kello 17. Seuraava kotiottelu käydään 15. lokakuuta kello 18.30, jolloin Vimpeliin saapuu HBA-Märsky.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.