Lappajärven ateriapalveluissa siirrytään kylmäkuljetuksiin

Intervalliosaston lisäosan valmistuminen lisää hoitajatarvetta. Yksikköön esitetään kahden sairaanhoitajan ja kahden lähihoitajan lisäystä.

Julkaistu:

Ateriapalvelu toimittaa tällä hetkellä Lappajärvellä viikoittain noin 276 ruoka-annosta Attendon keittiöltä, maanantaista perjantaihin. Perjantain kuljetuksessa toimitetaan myös kylmät viikonlopun ateriat. Alajärvellä ja Vimpelissä kotiin vietävät ateriat viedään asiakkaalle kylminä kolmena päivänä viikossa.

Kylmien aterioiden toimituksessa etuja on se, että kuljetettaessa ruokaa on helpompaa pitää ateria riittävän kylmänä kuin tarpeeksi kuumana, ikäihmisen ei tarvitse olla odottamassa lämmintä ruokaa, vaan hänelle voidaan se lämmittää sopivimpana ajankohtana, ja ruuasta voidaan lämmittää vain osa kerrallaan –lämmin ateria tulisi syödä kokonaan heti, ja hävittää loput.

Lappajärvellä kolmipäiväisiin kuljetuksiin siirryttäneen vuoden vaihteessa. Kotihoito valmistautuu käynneillään lämmittämään ateriat asiakkaille, joiden voimavarat eivät siihen riitä.

VIMPELIN intervalli- ja kuntoutusosaston lisälaajennus valmistuu elo-syyskuussa, jolloin paikkaluku nousee viidellä paikalla eli yhteensä 20 asiakaspaikkaan. Nykyisessä 15-paikkaisessa yksikössä on seitsemän lähihoitajaa ja kaksi sairaanhoitajaa sekä laitoshoitaja ja fysioterapeutti. Hoitajamitoitus on 0,70. Lisääntyvän asiakasmäärän ja yksikön vuorohoitoon perustuvan luonteen vuoksi henkilökuntamäärää tulee lisätä kahdella sairaanhoitajalla ja kahdella lähihoitajalla. Tällöin sairaanhoitajien työpanosta voidaan jakaa tasaisesti työviikolle myös viikonloppuun.

Perusturvalautakunta päätti esittää henkilöstöjaostolle kahden sairaanhoitajan ja kahden lähihoitajan  toimen perustamista Vimpelin intervalli- ja kuntoutusosastolle 1.10.2021 alkaen.

PERUSTURVAN toimistosihteeriksi eläköityneen Annukka Kantolan tilalle tulee sisäisellä siirrolla toimistosihteeri Tarja Uusitupa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Uusitupa aloitti ikäihmisten palveluiden taloushallinnossa 1. syyskuuta.

MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN tehostetun, ympärivuorokautisen asumispalvelun hankinnasta järjestetään tarjouskilpailu. Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo on noin 1 102 253 euroa. Alajärven osalta palvelun kustannukset ovat noin 701 169, Vimpelin 229 87 ja Lappajärven noin 171 207 euroa. Kuntien alueella on noin 27 asumispalvelujen tarvitsijaa, joista ikäihmisten osuus on noin 3 asukasta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.