Mäkelälle painin Suomen mestaruus

Onni Mäkelä nousi korkeimmalle korokkeelle SM-painien U17, 71kg sarjassa. Kuva: Aatu Karjalainen
VIMPELILÄINEN, Kuortaneen Urheilulukion painilinjalla opiskeleva ja Perhon Kiriä edustava 17-vuotias Onni Mäkelä paini Kuortaneella kreikkalais-roomalaisen painin U17, 71-kiloisten sarjassa Suomen mestariksi ja vanhempien, U20, 72-kiloisten sarjassa SM-pronssia. SM-kisat järjestettiin Kuortane-hallissa 28.–29.8.

Mäkelä muistelee aloittaneensa painiharrastuksen 2010, kun kaveri kysyi mukaan painisalille. Aluksi painimatolle pääsi Lappajärvellä, mutta parin vuoden jälkeen Mäkelä vaihtoi Perhon Kiriin. Siellä valmennuksesta vastasivat muun muassa Matti Louhula ja Jari Karjalainen.

Painimatolla on tullut vietettyä tunti jos toinenkin.

–Paini on sellainen suoraselkäinen laji, siinä mitataan kaikki ominaisuudet vastustajan kanssa; jokainen fyysinen sekä psyykkinen osa-alue, Mäkelä kuvailee. –Siinä ei voi selitellä, että ei joukkuepeli toiminut, kun matolla ollaan yksin, ja lopullinen vastuu lopputuloksesta on painijalla.

Omiksi vahvuuksikseen hän mainitsee hyvän kestävyyden ja taistelutahdon, joka riittää loppuun asti.

Toista lukiovuottaan käyvän Mäkelän seuraava tavoite on päästä edustamaan Suomea PM- ja arvokisoihin. Seuran puolesta valmentajana toimii Jari Karjalainen, mutta viikoittaisesta valmennuksesta koululla vastaavat Ville Pasanen ja Tuomo Mäntylä.

–Mukana on myös monia Urheiluopiston testaajia ja ominaisuusvalmentajia, kertoo Mäkelä polustaan painin huipulle.

Taustajoukoista löytyvät myös vanhemmat Virpi ja Jyrki Mäkelä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.