Tämänvuotinen jääkäriseminaari nähdään YouTubessa

Julkaistu:

PERINTEINEN jääkäriseminaari siirrettiin koronaepidemian vuoksi syksyyn, mutta lopulta se päätettiin toteuttaa pääasiassa videomuodossa.

Seminaari kuvataan lauantaina 11. syyskuuta ja julkaistaan perjantaina 17. syyskuuta kello 18 Kauhavan elämänlaatupalveluiden Youtube-kanavalla.

Tilaisuuden avaa kansanedustaja ja Kauhavan kaupunginvaltuuston jäsen Janne Sankelo.

Luennoitsijoista eversti Sampo Ahto ja dosentti Heikki Roika-Jokela keskittyvät jääkäriliikkeeseen, Ahto sen antamaan esimerkkiin ja Roiko-Jokela sen syntyvaiheisiin. 

Jääkäriseminaarin painopiste on tänä vuonna sotilaskotitoiminnassa.

Saksassa sotilaskoteihin tutustuneet jääkärit, kuten myös 1918 Suomeen tulleet saksalaiset sotilaatkin, toivoivat vastaavanlaista toimintaa myös juuri itsenäistyneeseen Suomeen. Sotilaskoteja perustettiin pian ympäri maata, ja tänä vuonna sotilaskotiyhdistys juhlii satavuotistaivaltaan.

Kenraali Pentti Airio esitelmöi sotilaskotitoiminnasta, ja Kauhavan sotilaskotiyhdistyksen puheenjohtaja Sari Malm tuo seminaariyleisölle paikallisten sotilaskotisisarten tervehdyksen.

Suomen jääkäreiden koulutuspaikalta Hohenlockstedtista (entinen Lockstedt Lager) saapuu esitelmöimään jääkäreiden sotilaskodista paikallisen kulttuuri- ja historiayhdistyksen puheenjohtaja Elisabeth Ganseforth.

23. kerran toteutettavan jääkäriseminaarin järjestävät Kauhavan kaupunki, Suomen jääkärimuseo, Suomen jääkärimuseon ystävät ry ja Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.