Onnistumisia, hienoja suorituksia ja pettymyksiä Power Cupissa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VUODEN tauon jälkeen Alajärven Ankkurien lentopalloilijat starttasivat 28. heinäkuuta viiden joukkueen voimalla maailman suurimpaan juniorilentopallotapahtumaan, Power Cupiin, joka järjestettiin Salossa.

Salon urheilupuisto täyttyi neljän päivän ajaksi pienistä ja suuremmistakin lentopallon harrastajista.

Pandemian vuoksi osallistujamäärää oli rajattu. Vain puolet normaalista määrästä pääsi mukaan, eikä ulkomaalaisjoukkueita nähty tällä kertaa.

Keskiviikkoiltapäivänä oli kuhinaa ja jännitystä ilmassa, kun lentopalloilijat lähtivät Saloa kohti. Mukana oli myös muutamia ensikertalaisia.

Koulun liikuntahallissa nukutun yön jälkeen päästiin tositoimiin Salon urheilupuistoon, missä upeat pelikentät odottivat innokkaita palloilijoita.

Neljän päivän aikana Ankkureiden lentopalloilijat saivat kokea onnistumisia, hienoja suorituksia sekä pettymyksiä. Nämä kaikki kasvattivat joukkueita ja valmentajia päivien edetessä hienoihin suorituksiin.

Pelien ja tuomarointien välissä Ankkurien lentopalloilijat kannustivat myös toisia oman seuran joukkueita upeisiin suorituksiin.

Juniorilentopalloon tärkeänä osana kuuluu myös kasvatuksellinen ote. Ankkurit olivat yhtenäinen lentopalloperhe, jossa kannustettiin kaikkia joukkueita voimakkain huudoin.

Vapaa-ajalla yhteishenki oli hyvää sekä pelaajien että valmentajien joukossa. Perinteisesti tämä näkyy yhteisenä huolenpitoa sekä päivän tapahtumien perkaamisena. Myös pelillisiä vinkkejä vaihdettiin valmentajien välillä.

Perinteisesti neljän päivän lentopalloleirin jälkeen eivät pelaajat olleet niin väsyneitä kuin valmentajat, vaan virtaa riitti myös kotimatkalle. Jo useamman vuoden ajan on matka päätetty Ankkurit ylös -lauluun sekä kuljettajan kiittämiseen, kuten tänäkin vuonna.

ANKKURIEN C-tyttöjen joukkue nappasi hopeaa 50 joukkueen tsemppisarjassa.

Tytöt pelasivat turnauksen aikana useamman pelin kuin koko viime kauden aikana. Vasta finaalipelissä tyttöjen selkäranka katkesi 2–0 Muhokselle.  

Alajärveläistä lentopalloperhettä kuvaa hyvin, että muut ankkurilaiset Salossa sekä kotikatsomoissa kannustivat äänekkäästi tyttöjä, eikä kannustuksesta voitto jäänyt kiinni.

Hopean voittaneessa joukkueessa pelasivat Tara Anttila, Saana Jokela, Laura Jokiaho, Roosa Kangastupa Inka Rajala, Neea Raja-aho, Veera Rulpakka, Fiona Yli-Sissala ja Essi Ylönen.

Valmennuksesta vastasi Kari Mattila ja huoltajana oli Susanna Jokela. Kauden aikana myös Niina Peltola on ollut tyttöjen mukana, mutta nyt hän tsemppasi tyttöjä etäyhteydellä.

Muut Ankkurilaiset menestyivät myös hienosti: C-tytöt Aallot 24. sija (50 joukkuetta), D-tytöt 09 supersarjan 16. sija (22 joukkuetta), E-tytöt -10 supersarja 11. sija (33 joukkuetta), Enkelit E-tyttöjen tsemppisarja 17. sija (31 joukkuetta).

Ensi vuonna Power Cup on Kauhavalla, mitä lentopalloväki kovasti odottaa.

Susanna Jokela

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA