Etelä-Pohjanmaan liitto kartoittaa kyselyllä eteläpohjalaisten tärkeimpiä virkistysalueita ja ulkoilureittejä

Ulkoilureittiä Lehtimäen Valkealammella.
Kaikki Etelä-Pohjanmaalla ulkoilevat voivat nyt kertoa ulkoilutottumuksistaan sekä näkemyksensä maakunnan tärkeimmistä virkistysalueista ja -reiteistä vastaamalla juuri avattuun kyselyyn. Etelä-Pohjanmaan liiton toteuttamassa verkkokyselyssä on mahdollisuus esittää toiveita myös uusien virkistysalueiden tai ulkoilureittien perustamisesta.

Koronaviruksen myötä alkanut poikkeuksellinen ajanjakso on lisännyt suomalaisten innokkuutta ulkoiluun ja virkistäytymiseen lähiluonnossa. Esimerkiksi Kauhajoen ja Isojoen rajalla sijaitsevan Lauhanvuoren kansallispuiston kävijämäärä nousi Metsähallituksen kävijätilastojen mukaan yli 56 % vuodesta 2019 vuoteen 2020. Kuluvan vuoden aikana useat eteläpohjalaiskunnat ovat myös hakeneet ja saaneet valtion hankerahoitusta ulkoilureittien kunnostamiseksi.

Virkistysalueet ja ulkoilureitit muodostavat lähiulkoilua tukevan verkoston

Etelä-Pohjanmaan virkistysaluekyselyllä kerätään tietoa sellaisista alueista, joissa on luonnonympäristön lisäksi virkistystä tukevia rakenteita, kuten opasteita, tulipaikkoja tai uimarantoja. Reittien osalta kootaan tietoa maastoon tai kartalle merkityistä, esimerkiksi patikointiin tai maastopyöräilyyn tarkoitetuista reiteistä. Kyselyvastaukset muodostavat tärkeän osan Etelä-Pohjanmaan virkistysalueselvityksessä, jota Etelä-Pohjanmaan liitto parhaillaan laatii. Kyselyvastaukset antavat arvokasta tietoa myös kunnille esimerkiksi uusien ulkoilualueiden ja -reittien tarpeista.

Mainos

‒ Maakunnan tärkeimmät virkistysalueet ja ulkoilureitit on merkitty Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavaan. Tietojen päivitys on ajankohtaista nyt, kun maakuntakaavan kokonaisuudistus on käynnistymässä. Edellinen Etelä-Pohjanmaan virkistysalueselvitys on tehty 20 vuotta sitten, ja tämän jälkeen esimerkiksi maastopyöräilyn suosio on kasvanut roimasti, kertoo maakuntasuunnittelija Susanna Anttila Etelä-Pohjanmaan liitosta.

Etelä-Pohjanmaan liitto toivoo kyselyyn vastauksia kaikilta Etelä-Pohjanmaalla ulkoilevilta asuinpaikkaan ja ulkoilumuotoon katsomatta. Kyselyyn voi vastata Etelä-Pohjanmaan verkkosivujen kautta aina 20.6.2021 saakka.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.