#UlkonaKuinLumiukko -haaste innostaa rakentamaan lumiukkoja

Suomenselän Samoilijat ry haastaa kaikki Ähtärin, Soinin ja Lehtimäen koulut, päiväkodit, päiväkerhot, perhepäivähoitajat sekä kaikki äidit ja isät, mummut ja papat jälkipolvineen iloitsemaan talvesta yhdessä rakentamalla lumiukkoja kampanja-aikana 17.2.-14.3.2021.

Suomen Ladun ideoiman #UlkonaKuinLumiukko -kampanjan tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa tai -akkaa. Suomenselän Samoilijat haastaa perheitä, kouluja ja varhaiskasvatusta lumiukkojen rakentamiseen nyt toista kertaa.

Lumiukkojen rakentaminen on ulkoilua parhaimmillaan; hauskaa, aktivoivaa ja luovaa. Samalla tulee liikuttua – ihan huomaamatta! Pakkaslumikaan ei estä lumiukon rakentamista. Kotipihoille voi nimittäin helposti tehdä itse lumiukkoaihioita käyttämällä pahvilaatikkoa muottina.

Koulujen talvilomaviikolla (vko 9) Suomenselän Samoilijoiden tekemiä valmiita lumiukkoaihioita löytyy mm. Ähtärin leikkipuistoista, puistoista ja urheilukentän laitamilta. Aihiot on liputettu sinisillä Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko -viireillä. Suomenselän Samoilijoiden Facebook-sivuilla ilmoitetaan, mistä niitä milloinkin löytyy. Omat työvälineet ja muu rekvisiitta mukaan.

#UlkonaKuinLumiukko -haasteeseen voi osallistua seuraavalla tavalla:

1. Rakenna yksi tai useampi lumiukko kampanja-aikana 17.2.-14.3.2021.

2. Syötä rakentamiesi lumiukkojen määrä lumiukkolaskuriin, joka löytyy osoitteesta suomenlatu.fi/lumiukko. Montakohan lumiukkoa rakentuu omalle paikkakunnallesi?

3. Ota rakentamastasi lumiukosta kuva ja lähetä se Suomenselän Samoilijoiden Facebook-sivujen Viesti-toiminnon kautta tai lähettämällä kuvat sähköpostitse kati.granroth@gmail.com. Julkaisemme kuvia lumiukoista Suomenselän Samoilijoiden somekanavissa.

Suomen Ladun lumiukkolaskuriin syötetyt lumiukot ovat mukana leikkimielisessä ”Suomen lumiukkoisin kunta” -kilpailussa. Viime vuonna voittajaksi selviytyi Nivala 388 lumiukolla ja Ähtäri oli hienosti koko kilpailun viides 291 lumiukolla.

Lumiukon voi tehdä myös pakkaslumesta tamppaamalla noin 20 cm lunta kerrallaan muottiin, kuten pahvilaatikkoon, jonka kansi ja pohja on poistettu ja mahdolliset heikot kohdat vahvistettu. Odota hetki: Lumikiteet kiinnittyvät toisiinsa, kun muotissa oleva lumi tiivistyy oman painonsa alla. Naputtele laatikon kylkiä kämmenellä, kunnes muotti irtoaa lumesta. Poista muotti nostamalla se pois lumipatsaan päältä. Käytä lumen veistämiseen lapioita ja muita työkaluja. Vain mielikuvitus on rajana työkalujen valinnassa ja lumiukon viimeistelyssä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.