Kauhavan kaupunginhallitus 15.2.

Julkaistu:

KAUHAVAN maanantaisessa kaupunginhallituksessa keskusteltiin muun muassa Kortesjärven ja Ylihärmän entisten kuntien ylijäämärahastojen käytöstä.

Ylijäämärahastot perustettiin kuntaliitosten yhteydessä joulukuussa 2009. Kortesjärven ylijäämärahastossa oli alun perin 2,64 miljoonaa ja Ylijäämän rahastossa 1,4 miljoonaa euroa.

Nyt niiden käyttöaika on päättymässä.

Käyttöaikaa on aiemmin jatkettu jo useilla vuosilla, koska rahastoissa oli yhä jäljellä varoja. Enää niitä ei kuitenkaan jatketa, vaan joko rahastot käytetään loppuun kuluvan vuoden aikana tai sitten jäljelle jäävät pääomat tuloutetaan kaupungin vuoden 2021 tilinpäätöksessä.

Kortesjärven rahastossa on jäljellä enää 7 300 euroa ja Ylijäämän rahastossa 132 600 euroa.

Kortesjärveläisvaltuutetut ovat esittäneet, että jäljellä oleva pääoma jätettäisiin pesämunaksi Kortesjärven nurmikentän kunnostamiseen. Myös torin asfaltointi on ollut tarkoitus toteuttaa ylijäämärahaston avulla kesällä 2021. Asfaltointi maksaa noin 35 000 euroa.

Ylihärmän alueen valtuutetut puolestaan haluaisivat, että jäljellä olevasta pääomasta 39 900 euroa käytettäisiin valomainostaulun hankintaan ja loput Hietamäenkujan kevyen liikenteen väylään.

Mainostaulun paikasta käydään vielä neuvotteluja. Ylihärmän yrittäjät ry:n kanssa on sovittu, että yrittäjäyhdistys tulee huolehtimaan taulun ylläpidosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.