Etelä-Pohjanmaalla viikonlopun aikana 16 uutta tartuntaa ja isoja joukkoaltistumisia — älä hiihtolomaile itsekkäästi

Kuva: Eija Pippola

Julkaistu:

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna, pe–su 12.–14.2., 16 uutta koronavirustartuntaa, jotka aiheuttivat isoja joukkoaltistumisia.

Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 566.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu yhteensä 42 tartuntaa. Alueen ilmaantuvuus on 21,8/100 000 asukasta.

Etelä-Pohjanmaalta on toistaiseksi löytynyt neljä koronaviruksen UK-varianttia (brittivariantti).

Lähes puolet (43 %) viimeaikaisista tartunnoista on saatu perhepiiristä, sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä todettujen tartuntojen osuus on 29 % ja ulkomailta saatujen tartuntojen osuus on vain 4 %. Tartunnan lähde on jäänyt epäselväksi 7 %:ssa tartuntoja.

Alueellamme on yhteensä seitsemän koronapotilasta osastohoidossa, valtaosa terveyskeskusten vuodeosastoilla. Viimeisen viikon aikana kaksi eteläpohjalaista on menehtynyt koronaan. Yhteensä alueellamme on ollut 12 koronakuolemaa.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 75 054. Eilen tutkittiin 234 näytettä. Viime viikolla tutkituista 2625 näytteestä positiivisten näytteiden osuus oli 1,1 %.

ETELÄ-POHJANMAA on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2020 lähtien.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan pitää voimassa 8.2.2021 antamansa suositukset, jotka ovat voimassa 1.3.2021 saakka. Myös aluehallintoviraston antama 20 henkilön kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on voimassa 1.3.2021 saakka.

Nyrkki toivottaa kaikille turvallista hiihtolomaa ja suosittelee viettämään sitä vastuullisesti, THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Hiihtoladut, mäet ja metsät ovat nyt turvallisimpia ulkoilupaikkoja.

Ulkoile lähialueellasi ja vietä aikaa lähipiirisi kanssa. Vältä ihmisjoukkoja ja jätä after ski väliin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.