Yleisurheilijat treenaavat vahvasti Lappajärven Veikkojen juhlavuonna

Elmo Savola ja Raine Savola EM-pronssijuhlassa Kivitipussa elokuussa 2017. Kuva: Tapani Tyynelä

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVEN Veikkojen yleisurheilujaoston seinäkalenterissa tammikuun urheilijoina ottelevat Savolan veljekset. Elmo työntää kuvassa kuulaa ja Tarmo hyppää seivästä. Mikä on valmentaja Raine Savolan veikkaus heidän ensi kesän tuloksistaan näissä lajeissa? –Seipäässä Elmo ylittää viisi metriä ja Tarmo neljä ja puoli. Kuulassa Tarmo vakiinnuttaa kolmentoista metrin tason ja Elmo työntää 14.50.

Nämä tulokset tietäisivät roimia pisteparannuksia kymmenottelussa. Viime kesänä 20-vuotias Tarmo Savola nousi Suomen huipulle aikuisten tasolla Turun Kalevan kisoissa sijoittumalla viidenneksi ennätystuloksellaan 7 029 pistettä.

Kaksinkertainen kymmenottelun Suomen mestari Elmo Savola kärsi lähentäjävaivasta, eikä pystynyt kilpailemaan kuin muutaman lajin Nissin stadionilla järjestetyssä ottelussa. Nyt hän on toipunut ja pystynyt harjoittelemaan vahvasti.

–Hallikisat ovat suunnitelmissa. Jos SM-hallit Jyväskylässä helmikuussa järjestetään, niin sinne mennään ainakin muutama laji kokeilemaan, Raine Savola kertoo. Hän kirjoittaa Elmolle ohjelmarungon ja Mika Vakkuri tekee suunnitelmat Tarmolle. Ottelijaveljekset asuvat Vaasassa, mutta käyvät edelleen säännöllisesti kotona Helkanmäellä.

–Tapaan heitä talvisin koripallo-otteluissa ammattikoululla, valmentaja sanoo, ja kertoo itsekin pitävänsä kunnostaan huolta pelaamalla korista kahdesti viikossa ja hiihtämällä.

Hän uskoo tulosparannuksiin etenkin seipäässä, koska ottelijat ovat päässeet hyppäämään seiväsguru Mikael Westön ohjein Botniahallissa.

–Westö opastaa myös Kuortaneen hallissa 550 hypännyttä Alajärven Ankkurien Mikko Paavolaa sekä Veikkojen T14-sarjan Suomen mestaria Janna-Juulia Mäenpäätä.

Ottelijalle talvikauden huippuvireen löytyminen vaatisi herkistystä tiettyihin lajeihin, jota kesken tiiviin harjoituskauden ei välttämättä ehdi tehdä. Vuoden päätavoitteina odottavat Pohjoismaiden moniotteluiden mestaruuskilpailut kesäkuun puolivälissä Seinäjoella ja Kalevan Kisat elokuun lopussa Tampereella. Ensi vuonna häämöttävät EM-kisat Münchenissa.

LAPPAJÄRVEN Veikot täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Yleisseuran jaostot suunnittelevat itsenäisesti juhlatapahtumansa. Myös yleisurheilujaosto valmistelee tapahtumia kesäksi.

–Viimeisen kymmenen vuoden aikana 18 Veikkojen yleisurheilijaa on saavuttanut SM-mitalin, yhteensä peräti 104 kappaletta, Raine Savola laskee.

Veikkojen yleisurheilujaostoa voi tukea maksamalla Lappajärven kotitalouksiin jaetun seinäkalenterin. Kalenterin urheilijoita ovat edellä mainittujen lisäksi Jutta ja Petra Väkeväinen, Jaakko ja Antti Tenhunen, Jenna-Justiina ja Juho-Joel Mäenpää, Terhi Kangastie, Emma Latvala, Aulis Savola, Martti Mäkelä, Arvi Kangastie ja Henrik Nylund.

Tapani Tyynelä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.