Evijärven kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston suunnittelu tulee lopettaa

Kuvan myllyt ovat Lapualla. Kuva: Eija Pippola

EVIJÄRVEN kunnanhallitus päätti maanantaina yksimielisesti, kunnanjohtaja Mikko Huhtalan esityksen mukaisesti, että Lappajärven Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston suunnittelu tulee lopettaa.

Huhtala toteaa, että Evijärven kunnanhallitus on vuonna 2016 tehnyt periaatepäätöksen, jonka mukaan tuulivoimaloiden vähimmäisetäisyys asutuksesta tulee olla vähintään neljä kilometriä.

Abo Wind Oy:n suunnittelemat voimalat tulisivat kahden kilometrin päähän Evijärven Pitkänsalon kylän asutuksesta ja näkyisivät keskustaan saakka. Yhteensä eri kylissä 2–5 kilometrin etäisyydellä voimaloista asuu 379 ihmistä.

Mainos

Kunnanjohtaja arvioi tällä olevan merkittäviä kielteisiä maisemavaikutuksia. Kuntalaisilta saadun palautteen mukaan ihmiset ovat myös huolissaan ja peloissaan melun ja infraäänen aiheuttamista mahdollisista terveysvaikutuksista.

Pitkäsalo on myös merkittävä turkistarhausalue, eikä voimaloiden haluta mahdollisesti aiheuttavan haittaa tuotantoeläimille.

KUNNANHALLITUKSEN vuoden ensimmäisen kokouksen aluksi pidettiin hiljainen hetki edesmenneen kunnanjohtaja Teemu Kejosen muistolle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.