Evijärven vikellysleirille saatiin SM-tasolla kisanneita nuoria ja MM-tason valmentaja

Lilli Merisen opissa oli niin SM-tasolla kisanneita nuoria kuin ensikertalaisiakin.
Mukana leirillä oli 17 eri-ikäistä nuorta. Osa oli ensi kertaa kokeilemassa, mutta useampi oli kisannut SM-tasollakin. Ohjaajaksi oli saatu pälkäneläinen Lilli Merinen. Hän on entinen vikeltäjä, joka toimii nykyisin valmentajana aloittelijoista aina kansainväliselle tasolle saakka. Yksi valmennettavista on hänen siskonsa Lotta Merinen, joka on edustanut Suomea EM- ja MM-tasolla.

EVIJÄRVEN Vasikka-aholla järjestettiin viikonloppuna vikellysleiri.

Vikellys on voimistelua hevosen selässä. Hevonen käy tai laukkaa ympyrässä ja yksi tai useampi vikeltäjä hyppää vauhdissa sen selkään suorittamaan akrobaattisia liikkeitä.

Mukana leirillä oli 17 eri-ikäistä nuorta. Osa oli ensi kertaa kokeilemassa, mutta useampi oli kisannut SM-tasollakin.

Ohjaajaksi oli saatu pälkäneläinen Lilli Merinen. Hän on entinen vikeltäjä, joka toimii nykyisin valmentajana aloittelijoista aina kansainväliselle tasolle saakka. Yksi valmennettavista on hänen siskonsa Lotta Merinen, joka on edustanut Suomea EM- ja MM-tasolla.

Leiriläisiä hän opasti kunkin oman taitotason mukaan. Haastattelupäivänä lauantaina ryhmä oli treenannut ensin kolme tuntia Evijärven liikuntasalissa ennen kuin he siirtyivät illaksi hevostallille Vasikka-aholle.

Edistyneemmän harrastajat olivat jo alkaneet miettiä omaa kisaohjelmaansa ensi kautta varten. Yksin kisaavat suunnittelevat itse oman, minuutin mittaisen vapaaohjelmansa musiikkeineen, teemoineen ja liikkeineen.

–Kisakausi loppui elokuun lopulla, ja harjoituskausi on nyt käynnistynyt. Treenaamme paljon uusia liikkeitä, mitkä sitten ensi kesänä menisivät vapaaohjelmissa.

Korona jätti jälkensä myös tähän lajiin.

–Kaikki kansainväliset kisat peruttiin, mutta Suomessa niitä pystyttiin onneksi järjestämään. Suomenmestaruudetkin saatiin kisattua läpi elokuun lopussa.

MERISEN Evijärvelle kutsunut vikellysohjaaja Katja Edsvik kertoi, että Pohjanmaalla ei ole koskaan ennen ollut tällaista isompaa leiriä.

–Tavoitteena oli saada joku itseäni kokeneempi ohjaaja tänne vetämään vikellysjuttuja, jolloin osallistujat saavat harjoitteluunsa jotakin enemmän kuin minä pystyn tarjoamaan.

Edsvik on vetänyt vikellystunteja Evijärvellä viitisen vuotta.

–Tähän tuli mukaan sellaisiakin harrastajia, jotka eivät muuten käy minun luonani vikeltämässä. Muutama tuli Oulun suunnalta, ja mukaan saatiin myös kolme tai neljä sellaista, jotka eivät ole kokeilleen lajia koskaan aikaisemmin.

–Vikellys on Suomessa niin pieni laji, että siinä pääsee etenemään nopeasti korkealle tasolle, kun vain jaksaa treenata, hän naurahtaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.