Lukijan mielipideartikkeli:

Tuulivoimala-asiaa

KUINKA Lappajärven kunta voi tehdä tällaisia sopimuksia tuulivoimayhtiön kanssa ja pystyttää tuulivoima-alueen Itäkylän metsiin?

Mikä kuntalaki antaa tällaiset oikeudet? Tällaisia asioita ei voi asettaa valtuuston päätettäväksi.

Itäkyläläiset ovat rakentaneet kylästään viihtyisän asuinalueen. Talkoilla on tehty rantaan kylätalo ja kunnostettu uimaranta. Koululle on rakennettu liikunta- ja kuntosali ja nurmikenttä. Nuorisoseurantalo on entisöity.

Kylän laitamilla on metsämaat. Siellä on Ammeskalliolle talkoilla tehty kuntopolku ja kallion päällä näkötorni ja laavu. Metsiin on rakennettu useampia laavupaikkoja. Toisella puolen kalliota on valaistu pururata ja kuntoportaat. Ammeskallion laelta on komeat näkymät yli metsien Vanhalle vuorelle ja järvelle asti. Metsien keskellä on Pihlajamaan metsälampi jonne on rakenteilla ulkoilu- ja pyöräilyreitti sekä laavu. Voi retkeillä, marjastaa, sienestää ja seurata luonnon ihmeitä. Saapasnevan olemme saaneet suojeltua, missä hyvä metso- ja teerikanta. Metsästyksellä on 3500 neliökilometrin riista-alueet. On oma hirvikanta, kauriit ja peurat tulleet alueelle ja viime aikoina myös karhut. On monipuolinen linnusto ja metsän eläimet. Itäkylän retkeily- ja liikunta-alueita käyttävät myös muut kuntalaiset ja yhteisöt kuten koulut, eläkeläisryhmät, kerhot, matkailijat ym.

Metsästysseuralla on talkoilla rakennettu metsäkämppä, missä on EU-vaatimukset täyttävät riistankäsittelytilat.

Kuinka on mahdollista, että kylän rauhaa tullaan rikkomaan ja maalaismaisema pilaamaan tällaisella asialla. Eikö nyt puhuta, että mennään metsään? Ja ovatko tällaiset tuulivoimalat turvallisia luonnossa ja metsässä liikkujille?

Maisema kuuluu kyläläisille ja tällaisena haluamme sen säilyttää. Haluamme säästää jälkipolville ehjän maalaiskylän, jota jo vanhempamme ovat rakentaneet. Sinne ei kuulu ylös taivaalle nousevat tuulivoimalat.

Itäkylässä 21.9.2020 

Esko Kungas, metsästysseuran edustaja 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.