Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajien viestipääsiäisen viettoon: ”Vietetään yhdessä rauhallista pääsiäistä, mutta vältetään perinteistä sukulointia"

Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajat vetoavat ihmisiin, että kyläilyt jätettäisiin pääsiäisen osalta koronaviruksen vuoksi. Alueella epidemian tilanne on vielä rauhallinen, ja sen toivotaan jatkuvan samanlaisena mahdollisimman pitkään.

Monilla ajatukset ovat kuluvassa pääsiäisviikossa ja tulevissa pyhissä. Perinteisesti Etelä-Pohjanmaalla pääsiäisviikolla lapset käyvät virpomassa, lankalauantaina kokoonnutaan pääsiäiskokoille ja pyhinä vieraillaan puolin ja toisin naapurikunnissa asuvien sukulaisten ja ystävien luona. Tänä vuonna kaikki on erilaista. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila jatkuu ainakin toukokuun puoliväliin saakka, ja ihmisiä on kehotettu pysymään kotosalla. Pääsiäistä ei kuitenkaan ole peruttu eikä siirretty.

”Vetoamme kaikki Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajat yhdessä ihmisiin. Jos malttaisimme mielemme vielä hetken ja välttäisimme vierailuja sukulaistenja läheisten luokse. Tiedämme, että joistakin perinteistä on vaikea luopua, mutta alueellamme on toistaiseksi todettuja koronavirustapauksia suhteellisen vähän ja toivomme tilanteen pysyvän samanlaisena pääsiäisen jälkeenkin, siksi kaikkea ylimääräistä liikehdintää tulisi välttää. Haluamme kuitenkin toivottaa kaikille mukavaa ja rauhallista pääsiäisen aikaa!”

Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajat: Vesa Koivunen, Alajärven kaupunginjohtaja, Liisa Heinämäki, Alavuden kaupunginjohtaja, Teemu Kejonen, Evijärven kunnanjohtaja, Tero Kankaanpää, Isonkyrön kunnanjohtaja, Linda Leinonen, Kauhajoen kaupunginjohtaja, Markku Lumio, Kauhavan kaupunginjohtaja. Pentti Turunen, Kuortaneen kunnanjohtaja, Anna-Kaisa Pusa, Kurikan kaupunginjohtaja, Sami Alasara, Lappajärven kunnanjohtaja, Satu Kankare, Lapuan kaupunginjohtaja, Jorma Rasinmäki, Seinäjoen kaupunginjohtaja, Johanna Rannanjärvi, Soinin kunnanjohtaja, Veli Nummela, Teuvan kunnanjohtaja, Jarmo Pienimäki, Ähtärin kaupunginjohtaja

Jaa juttu: