Tukiperheille ja -henkilöille olisi kysyntää – maksuton koulutus käynnistyy

Johanna Rauhala ja Titta Väänänen kannustavat perheitä ja tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneita osallistumaan kurssille.

Julkaistu:

Aihe:

Saimme sieltä useita hyviä sekä tukiperheitä että yksittäisiä tukihenkilöitä. Osalla elämäntilanne on muuttunut, joten uusille on tarvetta, kertoi sosiaaliohjaaja Johanna Rauhala. –Haemme ihan tavallisia perheitä ja ihmisiä. Nuoria perheitä, joilla on omia lapsia, sekä vanhempia pariskuntia, jotka voivat olla ikään kuin isovanhempien roolissa. Olisi mukavaa, jos saisimme mukaan myös vimpeliläisiä ja lappajärveläisiä!

Tukihenkilö tai -perhe antaa lapselle huolenpitoa ja perheelle mahdollisuuden lepohetkeen. Kyse on perhepalveluiden matalan kynnyksen tukitoimista, jotka kuitenkin voivat onnistuessaan säästää pitkiltä, raskailta ja kalliilta tukitoimilta myöhemmin. Lapset ovat yleensä 2–13 -vuotiaita. Tyypillisesti lapsi on tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa tai viettää aikaa tukihenkilön kanssa muutaman tunnin viikossa.

–Tällä hetkellä toiminta-alueellamme tukiperhe tai -henkilö on 30 lapsella. Välillä kyselyjä tulee kovastikin suoraan perheistä, toisinaan huomaamme asiakasperheiden kanssa työskennellessämme, että teille voisi olla hyötyä tukiperheestä.

KANSALAISOPISTON rehtori Titta Väänänen toivoi, että kurssille olisi tulijoita. Hän on toiminut itsekin tukihenkilönä. Kokemus oli hyvä. –Koulun jälkeen menimme lenkille, marjametsään, koululaisen kotiin tekemään ruokaa ja läksyjä. Teimme ihan tavallisia juttuja. Lapselle tällaisella on iso merkitys.

Mainos

18 tunnin pituinen kurssi koostuu perhepalveluiden asiantuntijoiden luennoista, ryhmätyöskentelystä ja keskusteluista. Se toteutetaan Perhetupa Pähkinässä. Ryhmä käynnistyy 10. maaliskuuta. Koulutus on maksuton, eikä osallistumalla sitoudu tukiperheeksi tai -henkilöksi.

–Haemme ensisijaisesti lapselle tukiperhettä. Monen asian pitää sopia yhteen, että se alkaa sujua. Teemme etsinnän huolella, ettei tulisi pettymyksiä puolin eikä toisin, Rauhala kertoi. –Tärkeimmät vaatimukset ovat halu ja innokkuus tähän. Rikostaustaselvitys tehdään ennen mahdollisten tukiperhesopimusten solmimista. Perheet saavat kulukorvauksen ajasta, jolloin lapset ovat heillä, jatkoi Väänänen.

Kurssille mahtuu 20 henkilöä, mutta se voidaan toteuttaa muutamallakin osallistujalla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.