Kotisairaalatoiminta käynnistyi Järvi-Pohjanmaalla

Akuuttiosaston palveluvastaava Minna Koskinen toimii uuden kotisairaala-tiimin lähiesimiehenä. Tiimiin kuuluvat sairaanhoitajat Pauliina Pylkkönen, Annika Kantonen ja Emmi Hänninen sekä kuvasta puuttuva Mari Hautala.

Julkaistu:

Aihe:

–Teemme töitä kahdessa vuorossa antaen sairaalatasoista hoitoa asiakkaiden koteihin, myös palveluasumisyksiköihin. Tavoitteena on osastohoitojaksojen lyhentäminen, kertoi sairaanhoitaja Pauliina Pylkkönen. –Esimiehenämme toimii akuuttiosaston palveluvastaava Minna Koskinen ja lääkäreinämme kotisairaanhoidon lääkäri sekä terveyspalvelujohtaja. Tarvittaessa teemme yhteistyötä kotikuntoutustiimin ja kotisairaanhoidon kanssa.

Palvelu on aikuisille tarkoitettua, lyhytaikaista, muutamasta päivästä muutamaan viikkoon kestävää, ja siihen annetaan lähete päivystyksestä, keskussairaalasta tai osastojaksolta. Kotisairaalassa hoidetaan suonensisäistä lääkitystä ja nesteytystä vaativia vaivoja, kuten keuhkokuumetta, virtsatie- tai haavainfektioita sekä otetaan verinäytteitä. Verensiirtoja voidaan tehdä kotisairaalan vastaanoton tiloissa. Myös saattohoito- ja syöpäpotilaat sekä tehostettua kotiuttamista ja kuntouttamista vaativat potilaat voivat saada kotisairaalan palvelua. Hoidon edellytyksenä on, että potilas selviää hoitokertojen välillä kotona yksin, läheisten tuella tai muiden tukipalvelujen turvin.

Kotisairaalan potilailla on mahdollisuus halutessaan tai tilanteen vaatiessa siirtyä osastohoitoon ilman erillistä lääkärissä käyntiä, ja hoitokäynnit kotisairaalan vastaanottotiloissa ovat mahdollisia.

–Käymme potilaan luona yhdestä kolmeen kertaan päivässä, kertoi Emmi Hänninen. –Voimme hoitaa kerrallaan neljää, viittä potilasta riippuen heidän asuinpaikoistaan. Tällä alueella asiakkaan luota toisen luo siirtyminen saattaa viedä hyvinkin pitkiä aikoja.

Mainos

Ensimmäisen viikon aikana kotisairaanhoito oli ehtinyt hoitaa kahdeksaa potilasta. –Saimme heiltä erittäin positiivista palautetta!

TOIMINTAA laajennetaan tarpeen mukaan, totesi vs. hoidon ja hoivan palvelujohtaja Birgitta Luoma-aho.  –Tarvetta sille tuntuu olevan. Sairaanhoitajista on pulaa kautta maan, mutta tähän työhön on ollut kiinnostusta.

Tehostetun palveluasumisen asiakkaiden tarvetta akuuttiosastojaksoille voidaan vähentää yhteistyöllä kotisairaalan kanssa. –Menemme lähiaikoina esittäytymään hoitokoteihin. Voimme neuvoa, ohjata ja olla yksikköjen sairaanhoitajien tukena, kertoi Hänninen. –Tarkoituksena on myös pureutua kotisaattohoitoon. Siinä roolimme on kivun lievittäminen, tukena oleminen ja omaisten kanssa jutteleminen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.