Liukuvan työajan käyttö laajenee Vimpelin kunnassa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VIMPELIN kunnan henkilöstö ottaa käyttöön liukuvan työajan. Aiemmin se on ollut käytössä vain kunnanviraston työntekijöillä, mutta laajenee nyt koskemaan puhdistus- ja ravitsemuspalveluiden, kiinteistönhuollon, vesi- ja viemärilaitoksen sekä vapaa-aikatoimen työntekijöitä lukuun ottamatta teknisen toimen mahdollisia tuntityöntekijöitä. Liukumarajat ovat aamulla kello 6–9 ja iltapäivällä 15–18 paitsi perjantaisin 14–18.

VIMPELIN kunnanhallitus jakoi 24 000 euron arvosta yleisavustuksia. Suurimman potin sai Vimpelin Veto, jonka kanssa kunta solmii erillisen yhteistyösopimuksen. Avustus käytetään juniorityöhön, koulutukseen ja valmennukseen. Kunta saa vastavuoroisesti vaakunansa miesten edustusjoukkueen peliasuun, kotiotteluihin aina tarvittavan määrän istuimia, otteluisännyyden pesäpallo -ja koripallo-otteluun, sekä kenttämainoksen Saarikentälle. Vedon junioritoiminnassa on mukana noin 350 harrastajaa.

Vimpelin 4H-yhdistys saa 5 000 euroa työntekijöiden palkkoihin, Vimpeli-Seura 500 ja SPR:n Vimpelin osasto 300 euroa toiminnan tukemiseen, Vimpelin Martat 400 euroa perheille järjestettävään monipuoliseen toimintaan ja Moms for Kids ry 5 500 euroa lapsiperheitä tukevaan toimintaan sekä EU-ruoka-avun jakelun järjestämiseen. Sotainvalidien Veljesliiton Vimpelin osastolle ja Vimpelin Sotaveteraanit ry:lle myönnettiin molemmille virkistystoimintaan 500, Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:lle samoin 500 ja Järviseudun Parkinson -kerholle 400 euroa. Sääksjärven Työväenyhdistys Kipinä ry saa 1000 euroa työväentalon kunnostustöihin, Hallapuron kyläseura 1 400 euroa katuvalojen ylläpitokuluihin ja Vimpelin Hiihtoseura hiihtomajan sähkö- ja vesikuluihin noin 1 000 euroa. Geopolku ry:n hakemusta ei oteta huomioon, koska se tuli hakuajan päättymisen jälkeen.

Mainos

KUNNANHALLITUS päättää osallistua VeTek – Vetoa tekniikan aloille sekä FOOD HUB – kohtauttamisia, kumppanuuksia ja kokeiluja ruoka-alalla -hankkeisiin edellyttäen, että muut kunnat osallistuvat niihin suunnitellulla tavalla. Vimpelin osuus VeTeK -hankkeesta olisi 886,92 ja FOOD HUB-hankkeesta 500 euroa.

KUNTALAISALOITE Kauniston talon siirtämisestä Vieresniemeen ja siihen liittyvä pyörätien tekeminen ei toteudu tässä taloustilanteessa, linjasi kunnanhallitus. Kuntalainen ehdotti kunnan ostaman talon siirtämistä Vieresniemeen, sen lämmittämistä maalämmöllä, muutaman pienen mökin rakentamista sinne sekä pyöräilyreitin toteuttamista keskustasta Vieresniemeen. –Vieresniemen kehittämistä edelleen tulee pohtia sen jälkeen, kun valmisteilla olevan kiinteistöstrategian edellyttämät toimenpiteet kunnan lakisääteisiä toimintoja palvelevien kiinteistöjen osalta on ratkaistu ja toteutettu, totesi kunnanhallitus. Jos aloite toteutettaisiin, se lisäisi käyttötalouden menoja, joita pyritään vähentämään. Kantatie 68 on Ely:n ylläpitämä tie ja siltä osin myös pyöräteiden rakentaminen ja ylläpitäminen kuuluu Ely:lle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.