Esikoiskirja syntyi eletystä elämästä

Maisa Herralan side Alajärvelle on säilynyt tiiviinä, vaikka elämä on vienyt muualle. Matkasta omaan itseen syntyi esikoisteos Uusi luomus. Kuva Maisa Herralalta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Se on kasvutarina elämästä ja elämän tarkoituksesta. Teksteissä puhutaan tunteista, muutoksesta ja uskon voimasta. ”Häpeä haihtui savuna ilmaan, röyhkeys kutistui kasaan, ilo täytti tilan”, hän kirjoittaa runossaan Kynnysmatto.

Maisa Herrala kävi Lapualla kauppaopiston, minkä jälkeen lähti Ruotsiin, missä vietti 12 vuotta työskennellen eri tehtävissä. Hän tuli paluumuuttajana Keski-Suomeen ja muutti avioeron jälkeen poikansa kanssa Seinäjoelle.

Vaikeiden aikojen läpi hän on puskenut sisäänrakennetun rohkeuden turvin. Vahvuus oli kuitenkin koitua heikkoudeksi, sillä turvattomuuden ja yksinäisyyden tunteet johtivat masennukseen.

Seinäjoella hän ryhtyi yrittäjäksi ja toimi yrittäjänä eläkkeelle saakka. –Yrittäjyys on meillä vahvasti suvussa, ja jatkuu nuoremmissakin polvissa.

PARI vuotta sitten Herrala osallistui kansalaisopiston järjestämälle viikonlopun mittaiselle kirjoituskurssille, jonka jälkeen hän löysi jo pölyttyneen intohimonsa kirjoittamiseen. Tekstiä alkoi syntyä.

–Kynä juoksutti kättäni, ja sanat hyppivät paperille muodostaen lauseita. Sanat eivät olleet vain pelkkiä sanoja paperilla, vaan jokaisen sanan takana oli eletty elämä. Arvokas ja ainutkertainen. Kiitollisuus valtaa mieleni. Olen tehnyt matkan omaan itseeni. Olen löytänyt rauhan Jumalan ja itseni kanssa,hän kirjoittaa kirjan alkuteksteissä.

Kirjoittaminen on tärkeä osa Herralan elämää jatkossakin. Esikoisteos on saatavilla laajasti kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista, kustantajalta ja suoraan kirjailijalta.

ELÄKEPÄIVÄT kuluvat kuntoillen ja monien harrastusten merkeissä. –Minulla on arvokas verkosto tuttavia ja ystäviä ympärilläni. Koetut vastoinkäymiset ja haasteet ovat koituneet siunaukseksi. Maailmankuvani ja arvomaailmani ovat muuttuneet. Uskallan olla vapaa ja avoin uusille asioille, ja nautin ihmisten kohtaamisista.

Iän myötä juurten merkitys korostuu. Kotiseudulla ja lapsuudenkodilla on tärkeä merkitys kasvupohjana elämässä selviytymiselle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.