Kultahehkun oma tila valmistuu entiseen kyläkauppaan

Säde Alanen ja Lumikki Alanen odottavat, että Kultahehkun asiakastila entiseen Etulan kyläkauppaan valmistuu. Säde harjoittelee kukkasidonnan SM-kisaa varten.

Julkaistu:

Aihe:

Alajärven Höykkylässä sijaitseva entinen Etulan kyläkaupan talo on toiminut keväästä 2018 Kultahehkun tukikohtana ja kokenut vuoden aikana perusteellisen remontin. Lokakuun alussa sinne avautuu Kultahehkun asiakastila, johon tulee 40 paikkaa. Tila soveltuu illanviettojen, kokousten, kahvilailtojen, brunssien ja vaikkapa lasten syntymäpäivien pitoon, yrittäjät kaavailevat.

–Teemme tästä ihan uniikin paikan! Pyrkimys on, että myös täällä ”keskellä ei mitään” tapahtuisi jotain, ja tästä tulisi koko kylän olohuone. Suunnitelmissa on viikoittaisia tapahtumia, esimerkiksi keskiviikkoisin kahvilailta, perjantaisin myyntipäivä, jolloin tarjolla on erilaisia leivonnaisia, brunssi ehkä kerran kuussa ja jouluruokailuja marraskuulta joulukuulle, Säde Alanen listasi.

–Toimintamme jatkuu muutoin ennallaan, mutta ilman omaa juhlatilaa. Isompiin juhliin on aiemminkin viety tarjoilut täältä. Tämä on kätevästi lähellä meidän kaikkien koteja, joten tänne on helppo tulla.

Tukikohdan keittiö on pieni, mutta toimiva: on kylmiöt, kunnon tiskikone ja uuni, jossa mahtuu paistumaan kymmenen kakkupohjaa kerralla.

PITOPALVELUA, kukkasidontaa ja leivontapalvelua tarjoava Kultahehku on vuonna 2017 perustettu yritys, johon siskokset lähtivät sillä ajatuksella, että toiminta on helppo yhdistää perhe-elämään: työtä voi tehdä joustavasti ja jokainen voi hyödyntää vahvuuksiaan.

–Ensimmäiset kaksi viikkoa leivoimme kotona, sitten tuumasimme, että täytyy saada kunnon tilat. Hyvin tämä on toiminutkin perheiden ehdoilla: välillä joku hoitaa lapsia, ja toiset ovat töissä.

AJAN hermolla oleminen nähdään Kultahehkussa tärkeänä. Floristimestarin tutkintoa suorittava Säde Alanen osallistuu kukkasidonnan kansallisiin kisoihin aina mahdollisuuksien mukaan. Viime SM-kisoista, vuonna 2017, tuomisina oli pronssia. Seuraava kisa käydään Seinäjoen Käsityömessuilla lokakuussa. Harjoittelu on jo käynnistynyt. –Käsityömessut sopivat loistavasti sidontakilpailujen pitoon. Usein niitä järjestetään rakennusmessuilla, joilla ei edes käy naisia. Nyt on myös ”kotikisat”, ei tarvitse matkustaa kauas.

Suosio yllätti yrittäjät

KULTAHEHKUN yrittäjät Säde Alanen, Lumikki Alanen ja Sointu Peltokangas yllättyivät siitä, millaisen suosion yrityksen Lakeavaarassa järjestämät tapahtumat saivat. Kesän maisemakahvilaillat vetivät yhteensä noin 2 000 kävijää.

–Tupa oli täynnä, ja 50 ihmistä saattoi jonottaa paikkoja samaan aikaan. Se oli meille hieman noloa, kun kapasiteetti ei riittänyt tiskimäärän pyörittämiseen, vaikka porukkaa oli töissä ja jokainen teki parhaansa, Lumikki Alanen totesi.

Viimeisenä iltana Lakeavaarassa kahvitteli 450 kävijää. Tulijoita oli ympäristökunnista ja kauempaakin: viesti huikeista maisemista ja maukkaista tarjoiluista levisi somen kautta.

LAKEAVAARASSA Kultahehku toimi vuoden ajan. Logistiikan työläyden vuoksi vuokrasopimus päättyy syyskuun loppuun. –Esimerkiksi jouluruokailujen jälkeen tiskasimme useita tunteja, joten päivät venyivät todella pitkiksi. Myös kaikkeen roudaamiseen meni enemmän aikaa kuin varsinaiseen työn tekemiseen, sanoi Lumikki Alanen.

–Olemme iloisia siitä, miten meidät on otettu täällä Alajärvellä vastaan. Tilausta tällaiselle toiminnalle on selvästi ollut, Säde Alanen kertoi. –Positiivista on, että ihmiset tulevat, jos joku jotain järjestää. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut hyvä startti, ei meistä kukaan olisi uskonut tällaista!

Ensi kesän kalenteri on jo lähes täynnä juhlavarauksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.