Seinäjoen vaikutusvallan lisäämistä ei niellä Alajärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KAUPUNGINVALTUUSTO antaa pyydetyn lausunnon Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisesta. Keskeiset muutokset liittyvät jäsenkuntien omistajaohjauksen parantamiseen sopimusohjauksen ja jäsenkuntien kuntajohtajista koostuvan työvaliokunnan avulla. Seinäjoen kaupungin valmistelemaan ehdotukseen sisältyy äänimääräleikkuria koskeva muutos, joka lisäisi kaupungin äänivaltaa 20 prosentista 32 prosenttiin. Sairaanhoitopiirin hallituksen kokoonpano olisi sovitettava vastaamaan jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien kuntavaaleissa saamaa ääniosuutta.

Sopimusohjaus sisältää mahdollisuuden tilaajarenkaaseen, joka sopii siihen kuuluvien kuntien puolesta niiden tarvitsemien palveluiden määrästä ja laadusta. 7-henkinen työvaliokunta sovittaisi kuntayhtymän toiminnan ja kustannukset peruskuntien tuottamien palveluiden kanssa ottaen huomioon jäsenkuntien taloudelliset resurssit.

Kaupunginhallituksessa Pentti Joensuu (kok.) esitti, että lausunnossa pidättäydytään nykyisessä 20 prosentin äänileikkurissa, mikä äänestettiin jatkoesitykseksi äänin 7–1.

–Pidän pyhänä, että lopullista päätöstä tehtäessä on selvitettävä lakiasiat. Tämä on erikoinen luonnosehdotus: kaksi kohtaa on ristiriidassa lainsäädännön kanssa ja osa väärässä järjestyksessä siihen nähden, totesi Raimo Vistbacka (sin.).

Terho Mäkelä ja Kauko Ukonmäki (kesk.) arvostelivat sitä, ettei sairaanhoitopiirin asiat eivät kylliksi kiinnosta kuntia. –Eskoon valtuustosta jäi 14 edustajaa pois, eikä varamiehiä tullut tilalle. Tulisi kiinnostaa, mihin raha menee, Eskoon hallitukseen kuuluva Ukonmäki sanoi.

VALTUUSTO siunasi maanhankinnan Juurikaskydön alueelta. Sisääntulotien varrella sijaitseva Pirkkala-niminen tila, jonka pinta-ala on noin hehtaarin, ostetaan 9 783,25 euron hintaan. Maa-ala soveltuu rakennusmaaksi, mutta rakentaminen edellyttää asemakaavamuutosta.

HÖYKKYLÄN tukkitielle, jota Keitele on toivonut, myönnettiin 125 000 euron määräraha. Valtuutetut peräänkuuluttivat tasapuolisuutta maan hankinnassa. Kaupungin aiemmat maakaupat kyseisen tiepohjan ostamisessa herättivät närää korkean hinnan vuoksi. –Tämä ei ole passiivinen investointi, vaan investointi tulevaisuuteen, muistutti Olli Ketola (vas.).

VALTUUSTO myönsi 20 000 euron lisämäärärahan Koskenmäen sillan peruskorjaukseen. Hankkeeseen oli varattu kuluvalle vuodelle 200 000 euroa, mutta halvin urakkatarjous oli 215 900 euroa. Valtionapua saadaan 117 075 euroa, joten kaupungin lopullinen kustannus on 98 825 euroa. Useat valtuutetut pitivät hintaa korkeana. Talousjohtaja Tapani Kotanen täsmensi, että Ely on tehnyt painelaskelmat, ja silta on toteutettava kansisiltana. Terho Mäkelä arvosteli valtiota yhteisten rahojen haaskaamisesta.

TARKASTUSLAUTAKUNNAN jäseneksi valittiin Arja Keisala.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.