Kuusi haastatellaan Soinin kunnanjohtajan haussa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kunnanhallitus kutsui hakemuksensa jättäneistä haastatteluun Johanna Rannanjärven (Htm, Seinäjoki), Antti Mularin (Fm, Posio), Minna Niemen (Ktm, Laihia) ja Tapani Ikolan (Htm, Lapua). Lisäksi hallitus pyytää Aki Ruotsalalta (Htm, Ktm, Seinäjoki) ja Kati Tialalta (Ktm, Laihia) suostumusta tulla huomioiduksi valintaprosessissa. Heidät kutsutaan haastatteluun hakijoiden tavoin.

KUNNANHALLITUS hyväksyi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen muutoin, paitsi jäsenkuntien äänimäärä valtuustossa tulee rajata enintään 20 % kaikkien jäsenkuntien äänimäärästä. Lisäksi kuntajohtajista koostuvan työvaliokunnan tulee alueellisuuden lisäksi edustaa eri kuntakokoluokkia.

Etelä-Pohjanmaan vapaaehtoisen SOTE-kuntayhtymän valmistelusta kunnanhallitus totesi, että on hyvä, kun Etelä-Pohjanmaalla ollaan aktiivisia. Soini on ulkoistanut sote-palvelunsa Kuusiolinna Terveys Oy:lle ja järjestely on toiminut hyvin. Palvelusopimuksen valvonta ja eräät viranomaistehtävät siirtyisivät maakunnalle. Soinin kunnanhallituksen mielestä tässä vaiheessa on olemassa liian vähän tietoa siitä, miten vapaaehtoinen kuntayhtymä rakentuisi ja varmistaisi Soinissa toimivan ja muusta maakunnasta poikkeavan toteutuksen toimintaedellytykset. Soinin kunta sitoutuu olemaan mukana välttämättömiltä osin vapaaehtoisen kuntayhtymän valmistelussa, mutta lopullinen päätös voidaan tehdä vasta, kun saadaan tietoa siitä, miten Soinin nykyinen ratkaisu huomioidaan vapaaehtoisen kuntayhtymän kokonaisuudessa.

SOININ Sisu ry on toteuttamassa Vuorenmaan rinnealueelle Ely-rahoituksen turvin alamäkiluistelurataa. Kunnanhallitus hyväksyi tarvittavan alueen vuokrauksen Sisulle sekä esittää valtuustolle kuntarahaa hankkeeseen 20 000 euroa. Hankkeen koko kustannusarvio on 133 200 euroa.

NUORISOVALTUUSTO asetettiin 8-jäsenisenä. Kunnanvaltuuston kokouksessa edustajana on nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jasper Nappari.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.