Investoinnit valtuuston huolenaiheena

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANVALTUUSTO hyväksyi kuluvan vuoden talousarvion investointiosan muutokset, joita tehtiin ennalta-arvaamattomien saneerauskohteiden tultua ilmi. Samalla päivitettiin taloussuunnitelmaa vuosille 2020–2023. –Osa korjaustöistä on siirretty seuraaville vuosille, ja esimerkiksi Intervallin ja kantatie 68:n määrärahat kohdistuvat enemmän ensi vuodelle, kertoi tekninen johtaja Ville Karjalainen.

Eniten keskustelua herätti Intervallin tilanne. Haloo Vimpelin valtuustoryhmä esitti, että ennen kuin 1 123 000 euron urakkatarjous kiinteistön saneerauksesta hyväksytään, selvitetään Järviseudun sairaalan mahdollisuudet ja kustannukset, joilla Intervalli voisi toimia niissä tiloissa jatkossakin. Äänestyksessä esitys hylättiin äänin 14–7. Kunnanjohtaja Sami Gustafsson selitti, että saneeraus kannattaa tehdä: muuten tulee noin 866 722 euron alaskirjaus taseeseen ja isot purkukustannukset. Vakuutusyhtiöltä on tulossa noin 250 000 euron korvaus, keskeytysvakuutuksesta 200 000 euroa ja YIT:ltä korvaus vesivahingon aiheuttamisesta.

Hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnunen kävi läpi talouden tilannetta. –Toimintatuotot kertyvät lasketusti, toimintakulut erityisesti perusturvassa ylittyvät sekä erikoissairaanhoito sekä hoivan ja hoidon osalta. Verotulot näyttäisivät palautuvan verotusvuoden 2017 tasolle. Ensi vuodelle toimintatuottoja pyritään kasvattamaan.

Tuloverorekisteriin siirtymisen aiheuttamista ongelmista johtuen kunnille ja seurakunnille jää tilittymättä tänä vuonna 400–600 miljoonaa euroa, mikä tuntuu Vimpelissäkin. Investointimenot ovat noin 1,7 miljoonaa euroa. Velkamäärä nousee 3 559 euroon per asukas, mikäli talous toteutuu laskelmien mukaan.

–Tulos näyttäisi painuvan miinukselle noin 800 000.

VALTUUSTO hyväksyi talousarvion investointiosaan lisäyksiksi päiväkodin kalusteisiin 24 200 ja päiväkodin väistön vuoksi tehtäviin muutostöihin Toimelassa 61 000 euroa. Kalustehankinnoista suurin erä ovat uudet kaappisängyt, koska entiset kerrossängyt eivät mahdu tiloihin. –Aita leikkipihan ympärille maksaa 18 000. 15 000 euroa on varattu rakennustöihin, joista suurin osa vessatilojen lisäämiseen, lisäksi väliseinän purkamiseen ja kevyiden seinärakenteiden tekemiseen. Suurin kustannuserä, 30 000 euroa, on palo-osastointi, jonka pakollisuutta vielä selvitetään, kertoi Karjalainen.

–Todennäköisesti päästään halvemmalla, mutta on hyvä varata tämä summa, että hanke saadaan kunnialla maaliin. Toimelassa pitäisi olla valmista 8. lokakuuta, totesi Gustafsson.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.