Mikä ihmeen geokätköily?

Julkaistu:

Aihe:

GEOKÄTKÖ on piilotus, joka sisältää lokikirjan. Kätkölle löytää koordinaattien avulla. Ne voi joutua hankkimaan ratkaisemalla tehtävän, esimerkiksi palapelin, kun on kyse mysteerikätköstä.

Kätköilyn voi aloittaa kirjautumalla nettisivustolle. Aiheesta löytää tietoa esimerkiksi geocache.fi ja geocaching.com sivuilta sekä 6123Tampere.com-blogista.

–Harrastukseen on valmiita sovelluksia Play-kaupassa, aloittelijalle sopiva on esimerkiksi ilmaissovellus c-geo. Etsiäkseen geokätköjä, pitää luoda nimimerkki, sekä kirjautua sovellukseen. Nimimerkin voi luoda ilman maksuja, mutta on olemassa myös premium-jäsenyys, jolla näkee laajemmin ja hienompia toteutuksia. Osa kätköistä näkyy vain näille, kertoo Hannu Österberg.

–Vaikeustasoja on laajalla skaalalla, ne on arvioitu yhdestä viiteen sekä fyysisen että älyllisen haasteen mukaan, Sari Österberg toteaa.

Ykköselle pääsee pyörätuolilla, mutta kolmesta ja puolesta ylöspäin tarvitsee apuvälineitä, esimerkiksi tikapuut, veneen tai sukellusvälineitä.

–Ihan aloittelijan kannattaa pyytää mukaan joku kokenut kätköilijä ja valita aluksi helppoja tähdityksiä. Jokaiselle löytyy sopivia kohteita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.