Järviseudulle tulossa geokätköily-tapahtumia

Julkaistu:

Aihe:

GEOKÄTKÖILIJÄT kunnioittavat luontoa ja kokoontuvat paitsi miiteissä, myös Citoissa eli siivoustapahtumissa, joita järjestetään eri paikoissa ympäri Suomea ja maailmaa. Ne keräävät väkeä laajalta alueelta. Vimpelin keskustassa järjestetään Cito 15. huhtikuuta kello 18-19, tukikohtana Hippopuisto. Silloin taajamaa siistitään talven jäljiltä.

–Järjestäjä huolehtii paikalle roskapusseja ja jotain tarjottavaa. Kunnat usein sponsoroivat näitä tapahtumia, kertoo Sari Österberg.

Ihmisiä on paikalla keskimäärin 20-50, mutta joskus jopa 500, Hannu jatkaa.

Kaikki ovat mukana vapaaehtoisina ja hyvällä mielellä. Toisinaan keskitytään esimerkiksi haittakasvien poistamiseen.

KIVITIPUSSA geokätköilyyn pääsee tutustumaan 30. maaliskuuta kello 11-16. Lappajärven kunnan sponsoroima Greation Celebration -tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, ja siellä saa muun muassa opastusta kätköily-harrastuksen aloittamiseen.

Hannu Österberg oli organisoimassa Haapajärvellä järjestettyä geokätköilyn Mega-tapahtumaa, johon kokoontui 3 000 osallistujaa 13 eri maasta. Suurtapahtumaa suunnitellaan myös Lappajärvelle vuodelle 2020.

–Suurtapahtumissa on parasta, että tapaa muita alan harrastajia. Tapahtumassa on myös väliaikaisia laboratoriokätköjä, oheistoimintaa, tarvikemyyjiä, kiipeilykursseja, aiheeseen liittyviä tietoiskuja, haastatteluja ja esityksiä. Ympäristön kätköt ovat oleellinen osa tapahtumaa; ihmiset käyvät lähialueiden kätköillä ja tulevat takaisin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.