Geokätköily on mahtava harrastus

SARI ÖSTERBERG pitää kätköilyn parhaana puolena sitä, että harrastus vie todella hienoihin paikkoihin sekä kotinurkilla, muualla Suomessa, että ulkomailla. Lajin parissa Österbergit arvelevat olevan Järviseudulla noin 100 kätköillä kävijää.

–Usein löytää paikkoja, joita paikallisetkaan eivät tiedä ja tunne. Naapurikunnasta voi löytyä vaikka hieno historiallinen paikka. Lappajärvellä on nähty kunnan vanhin kello, lähialueilla kalkkiuunit ja tervahaudat. Oppii koko ajan uutta, ja samalla tulee kerrattua opittua, kuten matematiikkaa, logiikkaa, luonnon- ja maantiedettä, historiaa ja kulttuuria.

–Kun tuntuu, että on nähnyt kaiken, tulee yllätyksiä, vaikka kummitus vastaan, Hannu Österberg tiivistää kätköjen moninaisuutta.

MYÖS sosiaalinen puoli on tärkeä: oppii tuntemaan muita harrastajia.

–Yhteenkuuluvuuden tunne on voimakas. Riisutaan tittelit, politiikka ja uskonto. Kätköily on yhteinen asia ja raitis harrastus, eikä tapaamisissa huudeta ja räyhätä.

Lisäksi tulee liikuttua päivän mittaan lähes huomaamatta jopa kymmeniä kilometrejä.

–Homma tekee liikkumisesta mielenkiintoista ja mukavaa.

Jotkut käyvät pelkästään kaupunkikätköille, toisille luonnossa liikkuminen on tärkeä osa harrastusta.

Kaustisen Vintturin eräpolku on molempien suosikkien joukossa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.