Vetovoima ja viihtyvyys lisääntyvät Vimpelissä monilla keinoilla

Teija Uitto-Kohonen ripustaa Patruunantien varrelle pystytettyihin telineisiin kukka-amppeleiden tilalle lyhtyjä syysiltoihin tunnelmaa tuomaan.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Ennen hankkeen päättymistä tapahtuu vielä paljon. Yksi listalla oleva asia on joulunavaus- ja joulumarkkinatapahtuman uudistaminen, kertoo hanketta vetävä Teija Uitto-Kohonen. –Kun valintani projektipäälliköksi julkistettiin viime marraskuussa, kuntalaiset toivoivat, että tehkää sille joulunavaustapahtumalle jotakin! Liikuntahallin joulumarkkinoilla on pitkät perinteet, mutta on aika kokeilla jotain uutta. Asiaa on pohdittu hyvässä hengessä, ja päätetty erottaa myyjäiset ja palkitsemistilaisuus toisistaan. Myyjäiset siirretään Nuorisotalolle. Ne järjestetään kuitenkin saman viikonlopun aikana. Palautteen perusteella ensi vuotta arvioidaan sitten uudestaan.

Kyläkuvan viihtyisyyden lisääminen edistyy, kun työpajoissa pohdittuja ideoita saadaan käyttöön. Syksyn aikana toteutetaan keskustan uusi kausivalaistus. Vimpelin Sähkötyö Ky on toteuttanut työpajoissa nousseiden toiveiden pohjalta sesonkivalaistussuunnitelman, jonka kunnan tekninen lautakunta hyväksyi kesäkuun lopussa. Valaisimet tulevat Suomen Jouluvalo Oy:ltä. –Tulee jotain sellaista, mitä joka paikassa ei ole, Uitto-Kohonen paljastaa.

Jamin puutarha-alan opiskelijat tekevät talven aikana puutarha- ja maisemointisuunnitelmia siitä, kuinka Lukkarinpuiston aluetta voisi kehittää. Se on valittu kohteeksi, johon alkuvaiheessa panostetaan isoimmin. Kunta päättää opiskelijoiden ehdotusten perusteella, mitä toteutetaan. –Kuntalaiset toivovat viheralueita ja kukkia keskustaan. Pienilläkin panostuksilla voidaan saada paljon aikaan, kun resurssit kohdennetaan oikein.

KERÄTYT ideat jäävät elämään monella tapaa, osa jo toteutettuina. Uitto-Kohonen on koonnut Vimpelin Vipinät -manuaalia tapahtumaviikon järjestämisen tueksi, sekä brändikäsikirjaa saman aiheisen työpajan ja nuorille suunnatun kyselyn perusteella.

Työrupeama on ollut tähän mennessä antoisa. Hän on ilahtunut siitä, millaista yhdessä tekemistä etenkin kevään työpajoissa ja siivoustalkoissa oli. –Kuntalaiset ovat aktiivisia ja valmiita antamaan aikaansa, lahjoittamaan kukkia, lyhtyjä ja kynttilöitä kaikkien iloksi. Se, mihin en ehkä ollut osannut varautua, oli yhteydenottojen laaja kirjo ja määrä. Samoin kaikki väistötilahaasteet ovat vieneet kunnan resursseja, mikä vaikuttaa monien suunnitelmien toteutumiseen, vaikka rahallisia resursseja löytyisikin.

VIMPELIN Yrittäjien isännöimälle Järviseudun kuntien yhteiselle elinkeinomatkalle Kuopioon on vielä paikkoja vapaana. 4.-5. lokakuuta järjestettävällä matkalla käydään muun muassa Kuopion Saanassa ja Puijolla. –Tutustumme matkailukohteiden lisäksi yrittäjien yhteisölliseen työtilaan, Kasarmiyhteisöön, josta haemme ideoita oman alueen tyhjien tilojen hyödyntämiseen. Kun matkalla ovat mukana seutukunnan virkamiehet, luottamushenkilöt ja yrittäjät, syntyvät kontaktit ovat hedelmällisiä seudun kehittämiselle. Esimerkiksi Lakikselle ja Soinin Vuorenmaahan voidaan löytää Puijolta jotain uutta.

Juhlavuosi huipentuu gaalaan

VIMPELIN Yrittäjät ry täyttää tänä vuonna 50 vuotta. –Tähän juhlavuoteen olen erittäin tyytyväinen, omat odotukseni ovat jopa ylittyneet, kertoo Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

Yrittäjäyhdistyksen organisoima, tänä vuonna ensi kertaa Vipinäviikon ja -markkinoiden nimellä järjestetty tapahtumakokonaisuus kesämarkkinoiden yhteydessä, sai positiivista palautetta. –Ensi kesän Vipinämarkkinat pidetään lauantaina 11. heinäkuuta: sen voi jo merkata kalenteriin!

Juhlavuosi huipentuu juhlagaalaan 16. marraskuuta Sääksjärvellä. Yrittäjät voivat pian varata juhlaan illalliskortteja. –Siellä julkistetaan vuoden yritys ja jaetaan ansiomerkkejä aina timanttiristeihin saakka. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen on tulossa paikalle, ja muitakin valtakunnan tason vaikuttajia kutsutaan tapahtumaan. Gaalan jälkeen ilta jatkuu kaikille avoimilla jatkoilla, jotka järjestetään yhteistyössä Sääksjärven Nuorisoseuran kanssa. Tulee olemaan Vimpelin parhaat pikkujoulukekkerit, lupaa Korkiatupa.

SUSANNA Korkiatupa ei jatka Yrittäjien puheenjohtajana, mutta on lupautunut hoitamaan yhdistyksen hallituksen jäsenenä loppuun Vetovoimaa ja viihtyvyyttä -hankkeen hallinnollisen työn ja viimeiset toimenpiteet. –Hanke on saanut paljon näkyvyyttä ja palautetta on tullut muualtakin, että se on ollut esillä monikanavaisesti. Siinä on saatu paljon aikaan.

–Jatkan opintojani viestinnän parissa oltuani kymmenkunta vuotta työelämässä. Juhlagaalan yhteydessä pidettävä vuosikokous valitsee uuden puheenjohtajan ja uudet hallituksen jäsenet.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.